banner249

Merkezefendi Belediyesi Hasta Sorunlarını Çözüyor

Birçok konuda olduğu gibi sağlık alanında da hayata geçirdiği projelerle örnek olan Merkezefendi Belediyesi, yatarak tedavi görmek zorunda olan hastalarımızın önemli bir sorununu giderecek. Belediye, yatağa bağlı olarak tedavi görmek zorunda olan hastalarımıza ortopedik yatak, motorlu elektrik sistemli yatak, tekerlekli sandalye imkanı sunacak.

Merkezefendi Belediyesi Hasta Sorunlarını Çözüyor
banner240

Valilik Makam Toplantı Salonunda düzenlenen protokol imza törenine, Vali Şükrü Kocatepe, Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Berna Öztürk, İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Veli Kılınçarslan ve İl Sağlık Müdürü Şükrü Arpacı katıldı.

Protokol imza töreninde konuşan Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu; “Hükümetimiz, Devletimiz sağlık konusunda hakikaten çok önemli reformlara imza attı. Bunlardan en önemlisi son dönemlerde sizlerin de koordinasyonunu yürüttüğü evde bakım hizmetleri. Bizim Halk Sağlığı Müdürlüğümüzle evde bakım hizmetleri konusunda bizim ne gibi katımız olabilir şeklinde yine uzun süredir yürüttüğümüz bir çalışma vardı. Bu kapsamda evde yatalak halde hizmet alan bireylerin sürekli yatmaya dayalı olarak meydana gelen hastalıkların önlenmesine yönelik ihtiyaç malzemelerini karşılanmasını Belediyemiz olarak sağlayacağız.” dedi.

Vali Şükrü Kocatepe ise; “Merkezefendi Belediye Başkanımız Muhammet Subaşıoğlu yine sağlık konusunda özellikle hasta yakınlarının en çok ihtiyaç duyduğu konularda bize destek vermek üzere bir protokol imzalıyoruz. Allah kimseye vermesin özellikle yatağa bağlı yaşlılarda görülen veya kaza sonucu yatarak tedavi gören gençlerde de uzun süre yataklı tedavilerde  hastaların özellikle sırt ve yan bölgelerinde yaralar oluşuyor. Oda başka bir konu başka bir sıkıntı yaratıyor. 

Bu durumu engellemek amacıyla başta ortopedik ve tıbbi özelliklere sahip yatak, tekerlekli sandalye, ayarlanabilir karyola veya pozisyon değiştirebilen elektrikli motorlu karyola olmak üzere Başkanımız insanımızın ihtiyacı olan Sosyal Güvenlik Kurumlarının da karşılamadığı bu malzemeleri vatandaşımıza temin edecekler. Tüm sağlık Kuruluşlarımız canla başla sağlık hizmeti vermek için gayret ediyorlar. 

Ama bunların daha güzel donatılarla desteklenmesi halinde insanımızın sağlık sorunlarının giderilmesi kolaylaşıyor, çabuklaşıyor veya hizmetin rengi daha sempatik hale geliyor. Başkanımızın bu çok önemli desteğinden dolayı kendilerine, Belediye Meclis Üyelerine ve bütün çalışanlarına teşekkür ediyorum.” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER