banner249

Her 4 kişiden birinin bu tedaviye ihtiyacı var!

Denizli Nörobilim Psikiyatri Merkezi uzmanları Dr.Cengiz Güneş ve Dr.Hüsnü Menteşeoğlu Dünya Ruh Sağlığı Haftası ve 10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı Günü nedeni ile bir basın açıklaması yaptı. Menteşeoğlu, Dünyada halen her 4 kişiden birinin tedavi gerektirecek ruhsal bir rahatsızlığı bulunduğunu açıkladı.

Her 4 kişiden birinin bu tedaviye ihtiyacı var!
banner240

Açıklamalarında geçmiş zamanlarda ruhsal hastalıklar hakkında mevcut olan katı önyargıların hızla kırılmakta olduğunu ve medyanın da bu konuda kendilerine destek olduğunu belirten Dr. Menteşeoğlu, etiketlenme korkusu nedeni ile halen birçok hastanın uygun tedavileri alamadığına, bu durumun da, intihardan cinnet olaylarına kadar birçok sosyal soruna neden olduğuna dikkat çekti. 


Dünyada halen her 4 kişiden birinin tedavi gerektirecek ruhsal bir rahatsızlığı bulunduğunu belirten Dr.Menteşeoğlu, bu kitlenin sadece onda birinin uygun koşullarda tedavi hizmeti aldığını belirtti. 

Dr.Güneş ise açıklamasında kaliteli bir ruhsal sağlık hizmetinin Psikiyatri Uzmanı, psikolog, ve gerekli diğer uzmanlık branşlarındaki hekimlerin ortak ve bir sistem dahilinde çalışması ile verilebileceğine dikkat çekerek bu tarz merkezlerin yaygınlaşması gerektiğini ifade etti. 

Psikoterapilerin de ruhsal tedavilerin ayrılmaz bir parçası olduğunu ifade eden Dr.Güneş, bu hizmetlerin sadece uzman hekim gözetiminde yapılabileceğini belirtti. 

Herhangi bir uzman hekim denetimi olmaksızın kontrolsüz bir şekilde terapi yapılan merkezlerin gittikçe çoğaldığını belirterek bu konuda halen yürürlükte olan yasa ve yönetmelikler gereği bu konularda önlem alınması gerektiğini belirtti. 

Dr.Güneş ve Dr.Menteşeoğlu "Biz, psikiyatri uzmanı, psikolog, hasta ve hasta yakınları arasında kurulacak bir işbirliği içinde, bilimin ışığında, ilgi, anlayış, empati ve sevgi ile, bütün ruhsal hastalıkların tedavi edilebilir olduğuna inanıyor ve bunu tüm halkımıza belirtmek istiyoruz" dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER