banner249

Pamukkale geleceğine yön verdi!

Pamukkale Belediyesi, Pamukkale ilçesinin 5 yıllık geleceğini planlayarak ilçenin geleceğine yön veriyor.

Pamukkale geleceğine yön verdi!
banner240

Pamukkale Belediye Meclisi, Ekim ayı meclis oturumlarına Denizli Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda devam etti. Oturumun en önemli gündem maddesi ise Pamukkale Belediye Başkanlığı 2015-2019 Dönemi Stratejik Planı içeren gündem maddesi yer aldı. Meclis Başkanı Mehmet Ali Haluk Değirmenci’nin başkanlık yaptığı mecliste, siyasi partilerin grup başkanları da plan hakkında düşüncelerini ifade etti. 


Başkan Haluk Değirmenci de, stratejik plan hakkında görüşlerini aktardı. Stratejik planın ilçesinin geleceği açısından önemine işaret eden Başkan Değirmenci, ‘Plan üzerinde yaklaşık 4 aydır çalışılıyor. Plan tanımlama açısından bir zorunluluktur. Burada sınırlar çizilmiştir ve plan 1,5 yıllık süre içerisinde ekleme ve değişiklik yapılabilir şekildedir. 

Yeni kurulmuş bir belediye için yol haritasının çıkarılması noktasında ışık tutucudur. Bilindiği üzere bu konuda uzman başkan yardımcısı bir de arkadaşımız var. Plana büyük bir önem veriyoruz ve bu arkadaşımız plan hazırlanmasında ve uygulanmasında görev almış ve alacaktır. Planın hepimize hayırlı olmasını diliyorum’ dedi. Daha sonra Pamukkale Belediye Başkanlığı 2015-2019 Dönemi Stratejik Planı oylamaya sunuldu. Plan, mecliste kabul edilerek karara bağlandı. 

STRATEJİK PLAN
Pamukkale Belediye Başkanlığı 2015-2019 Stratejik Planı, belediyenin misyonu, vizyonu, avantajları, dezavantajları, fırsatları, paydaşları, tarihi ve istatistiki değerler gibi temel bilgi ve hedefleri belirliyor. Plan hazırlanmasında uzmanlar ve çok sayıda belediye görevlileri yer aldı. Planda, Pamukkale Belediyesi’nin tarihçesi ile birçok ilklere de yer verildi. 

Buna göre, Pamukkale İlçesi, 6 Aralık 2012’de 13 büyükşehirin kurulması ve sınırlarının belirlenmesini içeren kanunun Resmi Gazete’de yayınlanarak resmen kurulmasıyla diğer belediyeler arasında yerini aldı. Pamukkale Belediyesi ise 30 Mart 2014 Yerel Seçimleri’yle resmiyet kazandı. 

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, ilçenin ilk belediye başkanı olarak tarih kayıtlarına geçti. Planda, Pamukkale Belediyesi sınırları içerindeki eğitimden sağlığa, nüfus yapısından turist sayısına kadar birçok bilgi bir araya getirildi. Farklı kaynakların tek tek taranması ve ilgili kamu ve sivil toplum kuruluşlarından alınan bilgiler ışığında ilçenin bir çeşit röntgeni de çekilmiş oldu. 

PLANSIZ İŞLERİN BAŞARIYA ULAŞMA ŞANSI YOKTUR
Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin de, plansız hiçbir düşüncenin hayata geçirilemeyeceğini kaydederek, ‘Stratejik plan, bu açıdan çok önemlidir. Stratejik Plan bizim olmazsa olmazlarımızdandır. Bu nedenle planı önemsiyoruz. Plan, bir çeşit bizlerin yol hartasını ortaya çıkartacak ve bize yol gösterecek. Planın hazırlanmasında görev alan uzmanlarımızdan personelimize kadar emeği geçen herkese teşekkür ederim. 

Plan her zaman başucumuzda yer alacak, bizlere yön verecek. Plansız, projesiz işlerin başarıya ulaşma şansı yoktur. Planla birlikte en az girdi kullanarak vatandaşlarımız için en fazla faydayı sağlamayı hedefliyoruz. Böylece kaynaklarımızda rasyonel şekilde kullanılmış olunacak. Ben vatandaşlarımızdan bizleri takip etmelerini istiyorum. Bugün dünden daha iyiydi. Yarın da bugünden daha iyi olacak.’

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER