banner249

Eksi 140 derecede operasyon!

Denizli'de, 73 yaşındaki Rukiye Uçar, kalp kapaklarında kaçak ve ritim bozukluğu nedeniyle yattığı Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Hastanesi’nde uygulanan "kriyaoblasyon" yöntemiyle sağlığına kavuştu.

Eksi 140 derecede operasyon!
banner240

Denizli’de, 73 yaşındaki Rukiye Uçar isimli hasta, günlük işlerini yapamayacak şekilde ilerleyen kalp kapaklarında kaçak ve atriyal fibrilasyon nedeniyle Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Hastanesi’ne başvurdu. Doç.Dr. Bilgin Emrecan, Yrd.Doç.Dr. İhsan Alur ve Dr. Gökhan Yiğit Tanrısever'den oluşan ekip tarafından ameliyat edilen hastaya, kaçak olan kapakları halka ve bandlarla tamir edildikten sonra "kriyoablasyon" yöntemiyle ritim tedavisi uygulandı. Rukiye Uçar, ameliyattan bir hafta sonra taburcu edildi. 


PAÜ Hastanesi Öğretim Üyesi Doç.Dr. Bilgin Emrecan, kapak tamiri ve ritim düzeltilmesinin beraber uygulanması ile hastanın kan sulandırıcı kullanmasına ve sık hastane kontrollerine gelmesine gerek kalmadan sonraki tedavilerine devam edebilmesinin mümkün olduğunu belirtti. 

Doç.Dr. Bilgin Emrecan, kalp cerrahisi esnasında ritim bozukluklarına yönelik uygulanan tedaviler konusunda Ege bölgesinde ilk olarak uygulanan kriyoablasyon yöntemini başarı ile uygulamaya başladıklarını belirtti. 

Bu yöntemin özellikle kapak rahatsızlıklarına bağlı olarak gelişen "atriyal fibrilasyon" denilen kalp ritim bozukluğunun tedavisinde uygulanan bir yöntem olduğunu bildiren Dr. Bilgin Emrecan, yöntemin uzun yıllar dünyada kullanıldığını, Türkiye'de ise sayılı büyük merkezlerde yapıldığını belirtti. 

Bu tedavinin kalpte ritim bozukluğuna yol açan odakların eksi 140 derecelere kadar soğutularak tedavi edilmesine dayandığını ve ritim bozukluğunun düzeltilmesi ile ameliyat sonrası hastaların yaşam kalitesinin belirgin derecede düzelmesini sağladığını söyledi. 

PAÜ Hastanesi’nde halka ve yapay korda gibi cihazlar kullanılarak yapılan kalp kapak tamiri ameliyatlarıyla beraber uygulanan bu yöntem ile, hastaların ömür boyu ilaç kullanımı gereksiniminin de ortadan kaldırıldığını belirten Dr. Bilgin Emrecan, benzer şekilde radyofrekans gibi ritim tedavisi yöntemlerini de uyguladıklarını söyledi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER