banner249

Bir İlke Daha İmza Atıyorlar

Sosyal projeleriyle adından sıkça söz ettiren Merkezefendi Belediyesi, Türkiye genelinde bir ilke daha imza atarak öğrenci temsilcileri meclisini oluşturuyor. Bu meclis sayesinde gençler, yönetim mekanizmalarında daha aktif rol alabilecek.

Bir İlke Daha İmza Atıyorlar
banner240

Merkezefendi Belediyesi, gençlerin yönetim mekanizmalarında daha aktif rol almalarına katkı sağlamak amacıyla yeni bir projeye daha imza atıyor. Türkiye genelinde bir ilki gerçekleştirecek olan Merkezefendi Belediyesi, ‘Öğrenci Temsilcileri Meclisi Projesi’ni hayata geçiriyor. İlçe genelindeki 36 okulun, okul başkanından oluşacak meclis sayesinde, yerelde ortaya çıkan sorunlar ve bu sorunlarla ilgili geliştirilecek olan çözüm yollarında gençlerin de fikir üretmeleri sağlanacak.

“Hiçbir ayrım gözetmeksizin hizmetlerimiz devam edecek”

Gençlerin toplumsal sorunlarla ilgili duyarlılıklarını artırmak amacıyla bu proje imza attıklarını söyleyen Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek, bu projeyi belediye meclis kararıyla hayata geçireceklerini belirtti. Başkan Subaşıoğlu, “Merkezefendi Belediyesi olarak başta lise öğrencileri olmak üzere gençlerde, yerleşik bir demokrasi kültürünün oluşturulması amacındayız. Hoşgörü ve çoğulculuk bilincinin geliştirilmesi, kendi kültürünü özümsemiş, milli ve manevi değerlere bağlı, evrensel değerleri benimseyen nesillerin yetiştirilmesi için bu projeyi üreterek bir nebze olsun katkı koymak istedik. Öğrencilere seçme, seçilme ve oy kullanma kültürünün kazandırılması, katılımcı olma, iletişim kurabilme, demokratik liderliği benimseyebilme ve kamuoyu oluşturabilme becerilerinin kazandırılması hedefleri de amaçlarımız arasında yer almaktadır.  

1739 sayılı Millî Eğitim Temel Kanunu ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı ile Millî Eğitim Bakanlığı arasında yapılan “Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri Projesi” kapsamında ilçemizdeki liselerde seçimle belirlenmiş öğrenci temsilcilerinden oluşan “Öğrenci Temsilcileri Meclisi Projesi’nin ilçemize büyük katkılar sunacağı düşüncesindeyiz.  Proje; ilçemiz sınırlarında yaşayan ya da okuyan, yaşadığı yerle ilgili yararlı çalışmalar yapma çabasında olan gençleri bir araya getirecektir. Merkezefendi Belediyesi, geliştirdiği projeler ile hiçbir ayrım gözetmeksizin her yaş grubuna hitap etmeye devam edecektir” dedi. 

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER