banner249

Şeker şehir Denizli’nin şekeri yüksek

Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Endokrin Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Semin Fenkci diyabet tanısı konan hasta sayısının her geçen gün arttığını söyledi. Uzman Fenkci, “Diyabet hastaları ülkemizde %13,7 oranındayken Denizli’de bu oran % 16 ‘lara kadar yükseldi” dedi.

Şeker şehir Denizli’nin şekeri yüksek
banner240

 Diyabet hastalığının görülme sıklığı, şişmanlığın artışına paralel olarak hızla arttığını belirten Prof. Dr. Semin Fenkci diyabet hastasının bu hastalıkla ilgili verilen eğitime mutlaka katılması gerektiğini vurguladı.

Doktor Fenkci, “ Biz üniversitemizde hastalarla iletişim kuruyoruz. Bu iletişimle telefon danışmanlığı ve birebir görüşmeler yapıyor. İnsülin kullanan bütün diyabet hastalarımıza belirli aralıklarla grup eğitimleri düzenliyoruz. Yatarak tedavi gören diyabet hastalarına da yatak başı eğitimleri ile en iyi hizmeti veriyoruz. Bu eğitimler diyabet hastalarının yaşam kaliteleri için çok önemli” dedi.

​ Prof. Dr. Semin Fenkçi, “Hastalara diyabet nedir, oral antidiyabetik kullanımı, insülin kullanımı ve  saklama koşulları, enjeksiyon yapılma zamanları, insülin bölgeleri, bölge rotasyonları, glukometre ölçümü ve eğitimi, evde kan şekeri takibi, ayak bakım eğitimi,diyabet komplikasyonları, glucagen eğitimi veriliyor” diye konuştu.

Uzman Fenkçi her ayın 15’inde PAÜ Hastanesinde düzenlenecek olan eğitimlere tüm diyabet hasta ve hasta yakınlarının katılmasının önemini vurgulayarak, diyabet hastalarının bu eğitimlere mutlaka katılması gerektiğini kaydetti.

Sağlık Haber (yuzhaber.com.tr)

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER