banner249

Güvenliğiniz için Baca temizliğini UNUTMAYIN!

Pamukkale Belediyesi, tarafından yapılan açıklamada, önümüzdeki süreç içerisinde sert kış öncesi baca yangınlarına ve zehirlenme vakalarına karşı vatandaşların baca temizliğine dikkat etmeleri gerektiği ifade edildi.

Güvenliğiniz için Baca temizliğini UNUTMAYIN!
banner240
Pamukkale Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, özellikle kış aylarında meydana gelen ev yangınlarının ve zehirlenme vakalarının yüzde 20’sinin temizlenmeyen bacalardan kaynaklandığı bildirildi. 

Önümüzdeki günlerde daha da etkili olması beklenen kış aylarında, ısınma amaçlı kullanılan soba ve kalorifer bacalarının temizletilmesi konusunda vatandaşların duyarlı olması istendi. Havaların soğumasıyla birlikte ev ve işyerlerinde ısınma amacıyla yakılacak soba ve kaloriferlerin bacalarının düzenli olarak temizletilmesi gerektiği ifade edilen açıklamada, ‘özellikle soba kullanan vatandaşlarımızın, bacadan sızabilecek gazlar sebebiyle yaşanabilecek bir facianın ve baca yangınlarının önlenmesi başta olmak üzere, ilçemizin havasının kirlenmemesi ve daha ekonomik olarak ısınmaları için, kış ayları henüz etkili bir şekilde kendini göstermeden önce bacalarını mutlaka temizletmeleri gerekir’ denildi. 

Mutfak, aspiratör ve bacalarda biriken dumanın yangın tehlikesi oluşturduğu vurgulanan açıklamada, ‘bacaların yılda en az iki defa temizletilmesi halinde, sobalı evlerde baca tepmelerine bağlı meydana gelen karbonmonoksit zehirlenmelerine bağlı ölümlerin de önüne geçilebilir. Özellikle karlı ve rüzgârlı havada meydana gelen zehirlenme vakaları birçok insanın ölümüne yol açıyor. Temizlenmeyen bacalar, is ve dumanı çekmediği için de yangın tehlikesi oluşuyor. 

Konut yangınları ve zehirlenmelere karşı bu tedbirlerin alınması riskleri azaltacaktır’ ifadelerine yer verildi. Açıklamada, ayrıca ‘halkımızın kış aylarında baca temizliği ile ilgili hassas davranmalarını tavsiye ediyoruz. Talep olması durumunda da, baca temizliğinin yetki belgesi olan kişi veya kurumlara yaptırılması gerektiğinin altını özellikle çiziyoruz’ denildi

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER