ZORLU BİR AY BİZİ BEKLİYOR

Genel anlamda kötü geçen bir yılın ardından 2017 yılına da terör haberleriyle başlamak üzücü bir durum oldu. Bu ortamda hem ekonomik hem de sosyal hayatın çok sağlıklı yürüyemeyeceğini söylemek yanlış olmayacaktır. Yılbaşında meydana gelen terör eyleminin son olmasını temenni ediyorum.

Yeni yılın ilk iş gününde birçok piyasa tatil. Bunun etkisi ile düşük hacimli sıkışık bir seyir beklenebilir. Yılın ilk haftasında yarın açıklanacak Türkiye’nin 2016 enflasyonu, Çarşamba günkü FED tutanakları, Perşembe günkü ADP Özel Sektör İstihdamı ve Cuma günkü Tarım Dışı istihdam verileri oldukça önemli olacak. Asıl hareketlenme ikinci haftadan itibaren başlayacaktır. 20 Ocak’ta göreve başlayacak Trump ve 27 Ocak’taki Fitch’in Türkiye değerlendirmesi bu ayın en önemli başlıkları olarak bulunuyor. Bununla birlikte Suriye konusunda son dönemde Rusya ile atılan adımlar, piyasalarımız açısından pozitif olmakla birlikte, Trump’lı ABD’nin bu sürecin neresinde olacağı hala belirsiz. Bu konu netleştikten sonra çözüm konusunda atılacak adımlar hızlanacak olur ise düşen jeopolitik riskler fiyatlamalara daha fazla yansıyabilir.

İç siyasi gelişmeler ocak ayı boyunca yakından takip edilecek. Anayasa değişiklik paketi, mart-nisan ayları gibi olası referandum, Rusya ile ABD arasındaki gerilen ilişkiler ve karşılıklı restleşmeler bizim en büyük riskimiz olacak.

Bu ortamda dolar/TL’de 3.55 geçilemedi ve önemli bir direnç haline geldi. Kırılması ile yukarı fiyatların artabileceğini düşünüyorum. 77000 ve 75000 destek, 78500 direnç olarak BIST 100’de izlenmeye devam edilmelidir.

ÇEKİNCE: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti SPK tarafından yayımlanan tebliğ çerçevesinde, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak bir sözleşme çerçevesinde sunulur. Burada ulaşılan sonuçlar, tercih edilen hesaplama yöntemi ve veya yorum tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi sağlıklı sonuçlar doğurmayabilir. Ayrıca burada yer alan bilgiler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.