ZARAR ETMEYİN YETER

2017 yılının piyasa gerilimi artıyor. Özellikle bu hafta Anayasa değişikliği teklifi ile ilgili genel kurul görüşmeleri en önemli gündem maddesi. Görüşmelerinin ardından yapılacak oylamada 330 oy bulunması halinde kabul edilen Anayasa değişiklikleri Cumhurbaşkanı onayına sunulacak ve onayın ardından da Resmi Gazete'de yayınlanacak. İlgili maddelerin Resmi Gazete'de yayınlanmasından itibaren 60 gün içinde referanduma gidilecek. Nisan ayı ortalarında referandumun gerçekleşeceği tahmin ediliyor. Piyasaların gözü de hafta boyunca Genel Kurul'da devam edecek görüşmeler de olacak diyebiliriz. Tansiyonu yüksek görüşmeler, gelecek açıklamalar, oy sayıları ile ilgili açıklamalar gibi haberleri hafta boyunca izleyeceğiz.

Geçen hafta açıklanan ve beklentilerden oldukça yüksek gelen enflasyon, hala ısrarla yapılan” faiz indirilmeli” açıklamaları ekonomi tarafında tansiyonu yükseltiyor. Bazı kurumların tüzükleri gereği OHAL uygulaması olan ülkelerde isteseler de yatırım yapamamaları gibi bazı teknik durumlar devreye girerse sıkıntılar daha da artabilir.

ABD’nin yeni başkanı Trump sert söylemlerine devam ediyor. ABD’li firmaların Çin’de üretim yaptırmaları ile ilgili Çin hükümeti ile girdiği polemik önümüzdeki dönemde daha da artarak tüm dünyada sert yankı bulabilir. Çarşamba ilk basın toplantısında neler söyleyeceğini merakla bekliyoruz.

Bu ortamda haftaya 3.68 seviyelerinden başlayan USD/TL ve 3.88’den başlayan EUR/TL piyasalarda sıkıntı yaratabilir. Özellikle dolarda 3.75 ve 3.80 dirençleri denenebilir. Baskılanan borsa tarafında 74500 desteğimize dikkat etmeye  devam edeceğiz.

Para kazanmanın değil, zarar etmemenin esas olacağı bu haftada hepinize kolay gelsin.

ÇEKİNCE: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti SPK tarafından yayımlanan tebliğ çerçevesinde, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak bir sözleşme çerçevesinde sunulur. Burada ulaşılan sonuçlar, tercih edilen hesaplama yöntemi ve veya yorum tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi sağlıklı sonuçlar doğurmayabilir. Ayrıca burada yer alan bilgiler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.