YÜKSELİŞE DEVAM MI?

Geçen haftaya Afrin operasyonu ile başlamıştık. Özellikle ilk dakikalarda döviz kurları üzerinde hissedilen harekatın etkisi zamanla azaldı. Bunda birliklerimizin ciddi bir direnişle karşılaşmadan ilerleyişine devam ediyor olması, uluslararası toplumun önemli aktörlerinden operasyon için itidal çağrıları dışında önemli bir tepki gelmemesi hatta bazı müttefiklerimizden Türkiye’nin tezlerini destekleyici mesajlar gelmesi en büyük etkendi. Bu nedenle olumsuz başlayan piyasalar olumluya döndü. Hatta rekorlar haftası oldu diyebiliriz. Bunda tek sebep operasyonun başarısı değildi elbet. Dolar cinsinden değerlenen emtialar, gelişen ülke borsaları, Asya ve Amerika piyasaları hep tarihi zirvelere ulaştı.

Bu hafta olumlu seyrin bir miktar yavaşlayacağını düşünüyorum. Özellikle yurt dışı tarafında risk iştahındaki azalma bizde de harekette bir yavaşlama getirebilir. Özellikle ABD tarafında 10 yıllık faizlerde yaşanacak yukarı hareket ve bunun paralelinde dolar endeksinde geçen hafta görülen 88.40 seviyesinden yukarı 90.00 üzerine olan bir hareket piyasaları baskılayabilir.

Dolar/TL de 3,73 civarı önemli destek haline geldi. Trump’ın güçlü dolar söylemi sonrası yukarı ataklar görülebilir. İlk olarak 3,8050 ve devamında geçen hafta başında Afrin operasyonu haberleri ile test edilen 3,85’in yeniden hedef olabileceğini düşünüyorum.

Hisse piyasalarında bu gelişmelere paralel olarak 122500 önemli direnç oldu. Bu seviyenin kısa vadede geçilmesi zor gibi. Çok büyük olumsuzluk olmazsa geri çekilmelerde 117000 desteği önemli olacaktır.

ÇEKİNCE: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti SPK tarafından yayımlanan tebliğ çerçevesinde, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak bir sözleşme çerçevesinde sunulur. Burada ulaşılan sonuçlar, tercih edilen hesaplama yöntemi ve veya yorum tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi sağlıklı sonuçlar doğurmayabilir. Ayrıca burada yer alan bilgiler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.