YENİLİKÇİLİK İNOVASYON NEDİR?

İnovasyon kelimesi sokakta vatandaşa sorulduğunda çok azı cevap verebiliyor. Soruyu “Yenilikçi” lik nedir diye sorulduğunda alacağınız cevaplar daha olumlu olacaktır. İnovasyon, Yenilikçilik anlamına geliyor. Yeni fikirler, yeni icatlar ne için gerekiyor, bunlara kısaca değinmek istiyorum;

Basında, çevremizde mucitler vardır. İcatları dikkat çeker, herkesin ilgisini uyandırır, ancak bu icatlar hiç bir zaman kritik eşiği aşamaz. Kritik eşik icadın ticarileştirilmemesinden dolayı aşılamıyor. Her fikir ve icatta ticarileştirilebilecek anlamına da gelmez. Bu sebeple dünyada milyonlarca isimsiz mucit, bu eşiği aşamadığı için isimsizler listesinde yerini buluyor. 

TİM ( Türkiye İhracatçılar Meclisi ) tarafından organize edilen Inovalig in en önemli kriterlerinden biri, temel olarak “Yenilikçi” fikirleri ortaya çıkaran bir sistemin kurulu olmasını gerektiriyor. Kritik eşiği aşan uygulamaların, sayısal anlamda görülüyor olması gerekiyor. Inovalig te finalist olabilmek için ciddi dokümantasyon, uygulamalar ve somut çıktılar ortaya koymak gerekiyor. Kimler “Yenilikçi” olabilir diye sorarsanız, “herkes” diye cevap verebilirim. İster bir bakkal, ister bir holding olun, fark etmez. Bir yerden başlamak için öncelikle işletmenizde “Yenilikçi” liği tanımlamanız ve ekibinizi bir strateji planında eğitmeniz gerekir. İnovasyon sabır isteyen bir yaşam tarzıdır. 

Son olarak neden “Yenilikçilik” gerekiyor sorusuna cevap vermeye çalışayım. Yenilikçilik, bir işletmenin yaşam döngüsü içinde yer alması gereken en önemli unsurların başında geliyor. İşletmeyi günün şartlarına uyumlu tutabilmek için sürekli revizyon ve yenilenmek gerekir. Bunu sağlayamayan işletmelerin yaşam döngüsü de oldukça kısa zamanda tamamlanır. Yenilikçilik, aynı zamanda kazancı artırır ve diğer yenilikçi çalışmaların önünü açar. Bir yerden başladığınız zaman da arkası gelir. 

Merakla, heyecanla, sabırla sürekli “Yenilikçilik”, sürekli “Yenilenme”…

Sevgilerimle,

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.