YENİ YILIN İLK FUARI "HEIMTEX"

Dünyanın en büyük ev ve kontrat fuarı, bu sene 10-13 Ocak 2017 tarihinde kapılarını ziyaretçilerine açacak. Geçmiş ve gelecek yılın değerlendirildiği uluslararası bir forum niteliği taşıyan Heimtex fuarında 70 e yakın ülkeden 2.900 civarındaki katılımcıyı ziyaret etmek üzere, 140 a yakın ülkeden 70.000 e yakın ziyaretçi Frankfurt ta buluşacak. Türkiye den gelen ziyaretçilerin sayısı ise 3.000 i aşmakta. Havlu, bornoz, nevresim, perde, döşemelik, duvar kağıdı, yatak, yorgan, masa üstü tekstillerinin yanısıra, teknoloji ve tasarım ürünlerinin sergilendiği fuarda, aynı zamanda bir çok seminer de gerçekleştirilmektedir. Messe Frankfurt’un Heimtextil fuarları serisi yıl içinde Moskova, Şanhay, New York, Tokyo, Yeni Delhi de devam ediyor.

Özellikle ABD Dolarının Avro karışısında değer kazanması ve emtia fiyatları ile birlikte pamuk fiyatlarının artışa geçmesi ile yılın bu ilk pazarının hareketli geçeceğine dair işaretler işaretçiler olduğunu söyleyebiliriz. Maalesef terörün gölgesinde girdiğimiz yeni yılda, ülkemizin içinde bulunduğu bu hain saldırılardan dolayı sadece turistler değil, yurt dışı alımcıların ülkemize gelmekte tereddütte bırakmıştır. Bu nedenle üretici-ihracatçılarımızın müşterilerinin ayağına gitmeleri ve yurt dışı fuarlara katılmalarının önemi bir kat daha artmış durumdadır. 

Geçen yıl 59 firma ile katıldığımız Heimtex fuarına, bu yıl 70 e yakın firma ile katılıyoruz. Firmalarımız aylar öncesinden yapmış oldukları çalışmaların sonucunu sergilemek üzere Denizli Tekstil ve Giyim Sanayicileri Derneği Detgis in öncülüğünde organize edilen 9 Ocak Pazartesi günü Denizli’den kalkacak direk uçak ile Frankfurt a hareket edecek. Dört gün sürecek fuarın ardından, yine 14 Ocak Cumartesi günü Denizli’ye dönecek olan katılımcı ve ziyaretçiler, 2017 yılı için üretim ve pazarlama stratejilerini netleştirmiş olacaklar. 

Heimtex fuarında ilk kez 2016 yılında Denizli İhracatçılar Birliği tarafından gerçekleştirilen önemli bir hizmet bulunmakta. Denizli nin kalbinin attığı 8.0 ve 9.0 nolu hollerin ara üst katında bulunan ana geçiş noktasında Denib “Turkish Towels” lounge ile yine Denizli ve Denizli’li üreticilere ilişkin ziyaretçileri bilgilendirmeye ve yönlendirme yapmaya devam edilecek. Katılımcı olmayan ihracatçılarımız için aynı zamanda bir buluşma ve toplantı noktası olması nedeniyle Denib, burada önemli bir ihtiyacı gidermiş bulunmaktadır.

Tüm katılımcı ve ziyaretçilerimize iyi fuarlar dilerim.

Saygılarımla,

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.