YENİ YIL 2018 HOŞGELDİN

Sevgili Dostlarım acısıyla, tatlısıyla koskoca bir yılı geride bıraktık. 2017 yılı acılarımızla, sevinçlerimizle geride kaldı. Yılbaşı veya Yeni Yıl bir yılın bitiminin ve yeni bir yıla başlangıcın kutlandığı kültürel bir olaydır. Yıllık takvime sahip kültürler tarafından kutlanır. Türkiye dâhil Gregoryen Takvimi’nin kullanıldığı birçok ülkede yılın ilk resmi günüdür. Bir Hristiyan bayramı olan ve İsa’nın doğuşunu kutlayan Noel’den tamamen ayrı olarak kutlanır. Ancak bazı ülkelerde Noel ve Yılbaşı tatilleri birleştirilir. Sanılanın aksine ağaç süsleme ve hediyeleşme gibi aktiviteler yılbaşında değil, Noel’de gerçekleştirilir.

Bir yılı daha tüketmenin hüznü yerine, bir yıldan daha kurtulmuş olmanın sevincini yaşamayı tercih ediyoruz. İnsan, öleceğini bilen, ölümlü olmak üzerine düşünebilen tek canlı, ama hepimiz sanki hiç ölmeyecekmişiz gibi yaşamaktayız, yaşamalıyız da. Bu yıl kendimizin yılı bizim yılımız olsun. Zaman her şeyin ilacı derler. Bu deyim sadece hüzünler içindir. Gerçekten zaman, acı olayları, hatırlamak istemediğimiz tatsız anıları zaman sayesinde unuturuz veya unuttuğumuzu zannederiz. Zamanın durmadığı ve durdurulmadığı bir gerçek; bunu zaten aynalar bize gösteriyor. Yüzümüzdeki çizgiler ve saçımıza düşen aklar, yok olan saçlar kırklı yaşlardan sonra fiziksel gücümüzde düşüşler, dün elimizle büyüttüğümüz evlatlarımızın kendi yuvalarını kurmak için yuvadan uçmaları, hep bunların suçlusu zaman değil midir? Aslında zamanı mutlu veya mutsuz yaşamak birazda bizim elimizde değil midir? Her yeni yıl kazanılmamış yaşanmamış bir kurgu değil midir? Onu kazanacak yaşayacak olan bizleriz. Başkalarını yeteri kadar dinledik anlamaya çalışmadık mı? Hep başkaları ne der nasıl görür diye yaşam şeklimizi ona göre şekillendirmedik mi? Bu yıl şu sloganımız olsun. Denizli Ege şivesiyle YETTİ GARİ.

İsteyin hayal edin, size hüzün veren mutsuzluk yaşatan olay ve kişilerden kaçının, onların bulunduğu ortamdan kendinizi soyutlayın. Takmayın dert etmeyin. Fakat çok büyük uçuk kaçık hayaller kurup kendinize mutsuzluk huzursuzlukta vermeyin. Küçük şeylerle mutlu olmayı bilin, yetinin. Sağlığınız yerinde ise bilin ki dünyanın en zenginlerinden birisi sizsiniz. Birde huzurunuz varsa değmeyin gitsin.

Dünyayı dünyanı değiştirmek istersen önce kendini değiştir. Çalış, emek ver, yüreğine inan, kendine ve dostlarına güven ve sevgine sarıl! Asla vazgeçme! 2018 yılında da çalışmadan çabalamadan emek vermeden bir şey olmayacak, bunun garantisini verebilirim.

Ha 2017, Ha 2018 ne fark eder? Aslında bir şey değişmeyecek, sen değişmediğin müddetçe.

Geçmişin bugünle, ışığın gölgeyle, acının mutlulukla umudun gerçekle barıştığı sevinç dolu sağlıklı huzurlu barış olan bir yıl dileği ile yeni yılda, her şeyin gönlünüzce olmasını diler, tüm beklentilerinizin gerçekleşmesini temenni ederim. Mutlu yıllar…

Yeni İliniz Mübarek Olsun. (Azerbaycan Türkçesi) 
Teze Yılınızı Gutlayaarın. (Türkmen Türkçesi) 
Yengi Yılıngızğa Mübarek Bolsun. (Yeni Uygur Türkçesi) 
Cangı Cılıngız Kuttu Bolsun. (Kırgız Türkçesi) 
Sezne Yanga Yıl Belen Tebrik İtem. (Tatar Türkçesi) 
Yanı Ilınız Kaırlı (Mubarek) Olsun. (Kırım Tatarcası) 
Ceni Cılınız Kutlu Bolsun. (Moldova Tatar Ağzı) 
Hezze Yangı Yıl Menen Kotlayım. (Başkırt Türkçesi) 
Yana Yılınız Men. (Nogay Türkçesi) 
Sizni Yanhı Yıl Bıla Kutleymın. (Karay/Karaim Türkçesi) 
Naa Çıl Çakşı Polzun. (Şor Türkçesi) 
Ehigini Şanga Cılınan Eğerdeliibin. (Sahaca/Yakutça)

Sağlıkla, Sevgiyle, Bilgi ile kalın…

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.