banner249

Yaşayan miras Hayri Dev, ilkokul diploması aldı

Üç telli curası ve çam düdüğü ile unesco'nun yaşayan insan hazinesi olarak gösterdiği hayri dev, okuma yazma kursunu tamamlayarak ilkokul diplomasına denk sertifikasını aldı.

Yaşayan miras Hayri Dev, ilkokul diploması aldı
banner240
Denizli;nin Çameli İlçesi Gökçeyaka Köyü;nde yaşayan Hayri Dev, Çameli Halk Eğitim Merkezi;nin evinde verdiği 2. kademe okuma yazma kursunu başarı ile bitirdi. Kursun tamamlanması dolayısıyla Çameli Halk Eğitim Merkezi;nde tören düzenlendi.

Dev, ilkokul diplomasına denk olan sertifikasını Çameli Milli Eğitim Müdürü Hamit Hıra ve Halk Eğitim Müdürü Remzi Tur;un elinden aldı. Çameli Milli Eğitim Müdürü Hamit Hıra, dünya sanatçısı olan Hayri Dev;in Halk Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen kursu başarı ile bitirdiğini belirterek, ;;Artık okuma yazma kursu için herkesin evine, mahallesine gidiyoruz. Toplayabildiğin insanlar varsa topluyorsun. Bu tabii biraz özel oldu. Evinde özel kurs verildi. Aslında okuma yazması biraz vardı. Bu kadar ün yapmış bir kimsenin okuma yazması verilen kursla biraz daha gelişti, bugün sertifikayı kendisine takdim ediyoruz. Kursu tamamlayanlara verilen sertifika, bir nevi diploma gibi;; dedi.
Halk Eğitim Müdürü Remzi Tur da Dev;in sertifikasını özel olarak hazırladıklarını ifade etti. Hayri Dev, 2008 yılında UNESCO tarafından Yaşayan İnsan Hazinesi olarak gösterilmişti.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER