banner249

"Tescilli yapılar gelecek kuşaklara aktarılacak"

korkmaz, yaptığı yazılı açıklamada, taşınmaz kültür ve tabiat varlıklarının korunması bakımı ve onarımı için çıkarılan 5226 sayılı yasa ile değişik 2863 sayılı ktvkk'nın 12. maddesi uyarınca 15.0

banner240
Korkmaz, yaptığı yazılı açıklamada, taşınmaz kültür ve tabiat varlıklarının korunması bakımı ve onarımı için çıkarılan 5226 sayılı yasa ile değişik 2863 sayılı KTVKK;nın 12. maddesi uyarınca 15.07.2005 tarih ve 2586 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan "Taşınmaz Kültür ve Tabiat Varlıklarının Onarımına Yardım Sağlanmasına Dair Yönetmelik" kapsamında Denizli sınırları içerisindeki özel hukuka tabi gerçek kişilerin mülkiyetinde bulunan sivil mimarlık örneği korunması gerekli taşınmaz kültür varlıklarının onarım projesi için ve ayrıca uygulama projesi için maddi yardımların devam ettiğini belirtti.

Korkmaz, 2012 Mali yılı bütçesinden yapılacak olan ayni nakdi ve teknik yardımlardan yararlanmak isteyen kamu mülkiyetindeki yapılar hariç gerçek kişilerin en geç 4 Kasım tarihine kadar yönetmeliğin 6. ve 7. maddelerine göre Denizli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne müracaat etmeleri gerektiğini kaydetti.
Korkmaz, "Tescilli tarihi yapıların gelecek kuşaklara aktarılması fırsatını kaçırmayalım" ifadelerini kullandı.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER