banner249

SMA HASTASI ALPARSLAN, İKİZİYLE OYNAMAK İSTİYOR

Aydın’ın İncirliova ilçesinde yaşayan Sarıboğa ailesinin ikiz çocuklarından biri olan Alparslan’a SMA Tip 1 teşhisi konuldu. Aile çocuklarını tedavi ettirebilmek için hayırseverlerden yardım bekliyor.

SMA HASTASI ALPARSLAN, İKİZİYLE OYNAMAK İSTİYOR
banner240

Aydın Emniyet Müdürlüğü’nde görevli Ömer Sarıboğa ile eşi Habibe Sarıboğa 2 yıl önce ikiz çocuklarını kucağına aldı. Büyük mutluluk yaşayan ailenin sevinci ikizlerden Alparslan’ın hastalığıyla yerini endişeye bıraktı. İkizi Metehan’ın gelişimi yerinde ilerlerken Alparslan’daki durgunluk üzerine hastaneye başvuran aile çocuklarına konulan SMA Tip 1 teşhisi ile büyük üzüntü yaşamaya başladı. Bununla ilgili neler yapılabileceğini araştıran aile maddi konuların aşılamaması üzerine Valilik onaylı kampanya başlattı. Çocuklarının bahsedilen ilacı alabilmesi için 22 milyon 575 bin TL civarı paraya ihtiyaç duyulurken, her geçen gün sıkıntıların artması aileyi tedirgin ediyor.

Çocuklarıyla sürekli vakit geçirdiğini belirten anne Habibe Sarıboğa, ‘’Biz Türkiye’de uygulanan tedaviyi almaya başladık. O kadar ağır ilaca rağmen hastalık ilerlemeye devam ediyor. Kas erimesi, beslenme sıkıntısı ve solunum sorunları çocuğumu zorluyor. İkizi gayet iyiyken diğer oğlum Alaprslan’ın bu durumu bizleri çok üzüyor. Kardeşiyle oynayamıyor, koşamıyor, konuşamıyor’’dedi.

Baba Ömer Sarıboğa ise, ‘’ Oğlumun tedavisi için çok büyük paralar gerektiğini anlayınca Aydın Valiliği’ne başvurduk. Valilikten kampanya için izin çıktı. İlacı alabilmemiz için 22 bin 575 bin TL civarı para gerekiyor. Bu ilacı alan birçok aileyle konuştuk. Hepsi bu ilacın alınmasıyla çocuklarında iyi gelişmeler olduğunu söylediler. İnşallah oğlum da bu ilacı alarak iyi olacak’’ dedi.

Öte yandan Denizlili SMA Hastası Yağız Alp’in babası da geçtiğimiz günlerde para toplanması için yapılan canlı yayına katılarak aileye destek verdi.

Destek olmak isteyenler için Valilik onaylı IBAN numarasının TR29 0001 0090 1007 4820 9050 01 olduğu kaydedildi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER