SİHİRLİ SÖZLER...

Geçtiğimiz günlerde yeni Milli Eğitim Bakanımız'da çok güzel altını çizdi;Mutlu okullar,mutlu çocuklar ve başarı birbirinden ayrılmaz bir üçlü.Peki biz yetişkinler çocuklarımızın mutluluğu için neler yapabiliriz.Bunun için öyle çok karmaşık formüllere ihtiyaç yok aslında.Yalnızca doğru ifadeler,doğru sözler söylemek bile onların zihinlerine,bilinçaltlarına güzel izler bırakmak ve dolayısıyla onların mutluluğuna katkı koymak demektir.Evet sözler sihirlidir gerçekten.Doğru zamanda doğru şekilde ifade edilmiş sözler çocuklarımız için çok değerlidir.Gelin şimdi bu sözlerden bir kısmını beraberce inceleyelim;

1.Sana Güveniyorum:Bir çocuğun anne ve babasından duymaktan en çok hoşlanacağı ifadelerden biridir.Ona olan güvenimizi hem davranışlarımızla hem de sözlerimizle göstermek onları güçlendirir.

2.İyi ki varsın,iyi ki benim çocuğum olmuşsun:Varolmak tüm yaşam boyunca insanın en çok peşinde koştuğu kavramlardandır.Kabul görmek ve onaylanmak hem ruhsal hem de bedensel olarak kendimizden hoşnut olmamızı güçlendiren en önemli öğelerdir.Var olma mücadelesi hayata bağlayan bir özdür insanı.Bu ifade bunu çok güzel pekiştirir.

3.Canın sağolsun,olsun varsın:Çocuğumuzu hatalarıyla,başarısızlıklarıyla olduğu gibi kabul edip sevdiğimizi en güzel anlatan ifadelerdendir.Aynı zamanda pes etmemeyi,başarısızlık karşısında vazgeçmemeyi de öğreten bir sözdür.

4.Her zaman yanındayım:Çocuğun duygusal olarak güçlenmesini kolaylaştıran bir ifadedir.Ama burada sen sorumluluğunu al,üzerine düşeni yap vurgusu önemlidir.Sen elinden geleni yaptıktan sonra ben bütün gücümle seninleyim ifadesi çocuğu güçlü kılar.

5.Seninle olmak çok keyifli,benim enerji kaynağımsın:Gülmek,gülümsemek her yaşta insana çok iyi gelen harika bir araçtır.Özellikle çocukluk döneminde gülmek,eğlenmek ve bunu aile ile birlikte yapmak çocuğu ruhsal ve zihinsel anlamda güçlü kılan en önemli unsurlardandır.Çocuğumuzla birlikte geçirdiğimiz zamanlardan keyif almak ve bunu ona yansıtmak çocuğa çok iyi gelir.

6.Hiçbir şey senden önemli değil benim için:Çocuğun hayal kırıklığına uğradığı,kendini kötü hissettiği durumlarda çocuğa ilaç gibi gelir bu söz.Maddi şeylerin önemli olmadığı vurgusu çocuğu güçlendirir.

7.Seni veren Rabbime şükürler olsun:Çocuğun değerli ve özel olduğunu yoğun olarak hissettiren çok önemli ifadelerden biridir bu.Çocuğun varlığından hoşnut olduğumuzu çok açık ifade eder.Şükretmeyi de vurgulayarak çocuğun sahip olduklarını daha iyi farketmesini sağlar.

8.Seni seviyorum:Her dilde ve her yaşta duyan kişiye sihirli bir enerji verir bu ifade.Özellikle de içten,samimi bir şekilde çocuğa söylendiği zaman resmen çocuğu uçurur.

9.Bazen kızdırsan da senden hiçbir zaman hiçbir şartta vazgeçmem:Anlaşmazlıklarımız ve kırgınlıklarımız da olsa hiçbir zaman onu terketmeyeceğimizi hissettirir çocuğa.Ve bazen işler yolunda gitmese de 'bu da geçer' duygusunu kazandırır.Hayal kırıklıklarına karşı daha dayanıklı kılar çocuğumuzu.

10.Fikirlerin benim için çok önemli:Çocuğumuzu ifade etmeye,anlatmaya,paylaşmaya sevk eder.Değerli olduğunu hissettirir,özgüven kazandırır.

Evet bu ifadeler daha da çoğaltılabilir.Okurken hepinizin aklına daha başka sözler de gelmiştir mutlaka.Bunları daha çok kullanmaya dikkat edelim bundan sonra.Sevgi sözcüklerini onlardan esirgemeyelim.Onların sevgi hesaplarını dolduralım,taşıralım.Çünkü çocukken ne kadar dolarsa bütün yaşam boyunca da kişinin en önemli yakıtlarından biri olacak bu depolar,unutmayalım..

Sevgi dolu,huzur dolu,mutluluk ve başarı dolu bir dönem diliyorum bu vesileyle tüm öğrencilere...

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.