banner249

Sahte Denizli fotoğraflarına inceleme

denizli il kültür ve turizm müdürü mehmet korkmaz, hürriyet gazetesi okur temsilciliği'ne bir okuyucunun avrupa'da salı günleri gazeteyle birlikte yayımlanan ''lezzet dünyası'

Sahte Denizli fotoğraflarına inceleme
banner240
Denizli İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Korkmaz, Hürriyet Gazetesi Okur Temsilciliği;ne bir okuyucunun Avrupa;da salı günleri gazeteyle birlikte yayımlanan ;;Lezzet Dünyası;; adlı bir dergide Denizli;ye ait olduğu iddiasıyla yayımlanan bir fotoğraf üzerine yaptığı şikayetten hareketle, internette yapılan Denizli tanıtımını mercek altına aldıklarını belirterek, Denizli;ye ait olmayan resimlerin tek tek belirlenerek sitelerden kaldırılması için yazı yazdıklarını dile getirdi.

Bu çalışmayla yalan ve yanlış tanıtımın önüne geçmek istediklerini ifade eden Korkmaz, şunları kaydetti, ;;Almanya;da yayınlanan bir gazetenin il il Türkiye konseptiyle Denizli;ye ayrılan sayısında yer alan fotoğrafın Denizli;ye ait olmadığının bir okur tarafından iddia edilmesiyle konu bize de intikal etti. Gazeteci Faruk Bildirici;nin, fotoğrafın Kanada;nın güneybatısında yer alan ;Banff National Park; adlı milli park ve içindeki Moraine adlı göle ait olması sonucuna ulaşması ve köşesinde de yer vermesi bizi harekete geçirdi.

Bir internet sitesinden alınan ve Denizli ile alakası olmayan bu fotoğraf sonrasında internetteki sahte Denizli fotoğraflarına savaş açtık. Sanal alemdeki Denizli fotoğraflarını incelemeye aldık. Denizli;ye ait olmayan resimlerin bulunduğu internet sitelerine yazı yazarak, bunların sitelerden kaldırılması için site yöneticilerine yazı gönderdik. Denizli;nin turizm pastasından hak ettiği payı alabilmesinin yolu, doğru tanıtım ve iyi hizmetten geçen. Bu doğrultuda sanal alemdeki bu yanlış tanıtımlarla kesintisiz çalışmalara devam edeceğiz.;;

Korkmaz, şu ana kadar hatalı fotoğraflar konusunda yazı gönderdikleri site yöneticilerinin tepkilerinin olumlu olduğunu ve düzeltme nedeniyle kendilerine teşekkür ederek, yanlış fotoğrafları sitelerinden kaldırdıklarını söyledi.

Hürriyet Gazetesi Okur Temsilcisi Faruk Bildirici, Almannya;da yaşayan Hakverdi Turhal;ın, Avrupa;da salı günleri Hürriyet ile birlikte ;;Lezzet Dünyası;; adlı bir dergide Denizli;ye ait olduğu iddiasıyla yayımlanan bir fotoğraf üzerine yaptığı şikayet üzerine, fotoğrafın 6 Aralık 2005;te Kanada;da çekilen ;;Banff National Park;; adlı milli park ve Moraine Gölü;ne ait olduğu sonucuna ulaştığını yazmıştı.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER