banner249

O gaziler yıllar sonra buluştu!

Afyonkarahisar’ın Sandıklı ilçesinde iki Kore gazisi, Kaymakam Faik Arıcan ve Garnizon Komutanı Üsteğmen Mustafa Kemal Çelik tarafından bir araya getirildi.

O gaziler yıllar sonra buluştu!
banner240

Çanakkale'nin Ezine ilçesi Örencik köyünden gelerek Sandıklı Hüseyin Develi Huzurevi'ne yerleşen Kore Gazisi Ramazan İçer (84) ve Sandıklı’nın Karkın köyünde yaşayan Kore Gazisi Mustafa Acar (87) bir araya geldi. Kore gazilerinin buluşmasına, Sandıklı Kaymakamı Faik Arıcan, Garnizon Komutanı Üsteğmen Mustafa Kemal Çelik, Huzurevi Müdürü Şevket Koçhisarnazik ile Sosyal Hizmetler Uzmanı Ülkühan Büyükaksu da katıldı. 


İki Gazinin buluşmasında zaman zaman duygusal anlar yaşanırken, Gazi Mustafa Acar, Kore Savaşı anılarını anlatarak, “Bu savaş bizim savaşımız değildi. Ben Kore’de topçu bataryasında görev yaptım. Bir çok insan gözlerimizin önünde şehit düştü. Karşı taraftan da bir çok insan öldü. Savaş çok kötü bir şey, Allah hiç bir ülkeye savaş yaşatmasın” dedi. 

Gazi Piyade Onbaşı Ramazan İçer ise “Ben Kore Savaşı'nda onbaşı olarak makineli silah bataryasında görev aldım. Bu savaş bizim olmadığı gibi, oraya yardıma gittik. Birçok insan hayatını kaybetti. Birçok ülkenin askerinin katıldığı bu savaşta, en başarılı birlikler Türk birlikleri idi. Savaş iyi bir şey değil, fakat biz Türk askeri olarak verilen görevi en iyi şekilde yaptık. Sağ ayağımda ve sağ kolumda hala izlerini taşıyorum” diye konuştu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER