banner249

Kuşadası'nın tatlı misafiri

Dünyanın en nadir 12 memeli türü arasında gösterilen Akdeniz fok balığı, Kuşadası Körfezi’nde ortaya çıktı. Kuşadası Körfezi’nde avlanan bir balıkçı teknesine çıkan Akdeniz foku için çevreciler harekete geçti.

Kuşadası'nın tatlı misafiri
banner240
Edinilen bilgiye göre, Kuşadası Körfezi’nde balık avı yapan Özder İpek isimli Kuşadalı balıkçı, sürpriz bir misafir ile karşılaştı. Balık avı sırasında dünyada 400 tane kaldığı ileri sürülen ve nesli tükenmek üzere olan bir Akdeniz foku kendi gayretleriyle balıkçı teknesine tırmandı. Bir anda şaşkınlığına uğrayan ve daha sonra da Akdeniz foku ile karşılaştığını gören balıkçı, hemen yetkililere ve çevrecilere haber verdi. Akdeniz fokunu teknesiyle Kuşadası Setur Marina’ya getiren Özder İpek, hem şaşkın hem de çok mutlu olduklarını söyledi.

Bu arada, İzmir Su Altı Araştırmaları Derneği başkanı Nesimi Ozan Veryeri ve uzmanlar hemen İzmir’den yola çıkarak, Kuşadası Setur Marina’ya geldi. İlk incelemenin ardından fokun zarar görmemesi için önlem aldılar. Soğuk ve ılıman denizlerin kıyılarında yaşayan fokların, sıcak denizlerde çok az türleri bulunduğunu belirten uzmanlar az görünen ve Türkiye'de rastlanılabilen tek türün Akdeniz foku olduğunu söylediler.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER