banner249

İki Gönül Bir, Samanlık Seyran Oldu

Aydın’ın Bozdoğan ilçesine bağlı Kamışlar Köyü Mahallesi’nde yaşayan ve esas mesleği kamyon şoförlüğü olan Bilal Bayaer eşinin hasretine dayanamayınca kamyonculuğu bırakıp köyde çobanlık yapmaya başladı.

İki Gönül Bir, Samanlık Seyran Oldu
banner240
Sevgi ve muhabbet olduktan sonra hayatta geri kalan her şeyin boş olduğunu belirten Bilal-Müyesser Bayaer çifti “İki gönül bir olunca samanlık seyran olurmuş. 40 yıllık evliyiz halen bir saat ayrı kalsak birbirimizi telefonla arayıp hasret gideriyoruz” diye konuştular. 


Hayat hikayeleri kadar yaşadıkları aşk da oldukça ilginç olan Bilal-Müyesser Çifti’nin hikayeleri duyanları şaşırtıyor. Günümüz gençliğine de örnek olan iki çocuk bir torun sahibi Bilal-Müyesser Bayaer “Günümüz gençlerinin aşkları pek kısa sürüyor. Türkiye’de boşanmalar toplumun en büyük sorunu haline geldi. Aşıkların süslü cümlelerle kurduğu yuvalar, daha özenli kurulmuş cümlelerle kısa sürede yıkılıyor. Gerek iş gerekse aşk hayatında mana aleminden maddeye olan meyil yuvalara incir ağacı dikti. Sevgi sevdikçe artar, eğer gençler birbirlerine karşılıksız severse yuvalar o zaman ayakta kalır” diye konuştular.


“TELEFONLA DEĞİL GÖZLERİMİZLE MESAJLAŞIRDIK”

Gençliklerinde telefon, internet, facebook gibi günümüz gençliğinin kullandığı hiçbir iletişim aracı olmadığını belirten Bilal Bayaer Bozdoğan İlçesi’ne bağlı Kamışlar Köyü’nde yaşanan ilginç aşk hikayesinin kahramanı ve Müyesser Hanım’ın da kalbinin hırsızı… Daha iyi para kazandığı kamyonculuğu bırakıp eşinin hasretini dayanamadığı için çobanlık yapmayı tercih eden Bilal Bayaer “Askerden geldiğimde Müyesser 16 yaşındaydı. Komşuyduk ama o zamanlar kızla erkeğin konuşması normal sayılmadığı için konuşmuyorduk ama birbirimize baktığımızda içimiz erirdi. 

Müyesser tertemiz avluyu gün boyu süpürür, buz gibi camları her gün silerdi. Ama ben de evden ayrılamaz olmuştum. Oldukça zor geçen isteme ve nişan döneminin ardından tam 40 yıl önce babasının imzası ile Müyesser Hanım ile evlendik. Gençliğimizde telefon yoktu ama şu anda 2 çocuk bir torun sahibiyiz. Bir saat ayrı kalsak teknolojinin nimetlerinden yararlanarak telefonla konuşuyoruz. Anlayış ve hoşgörü ile 40 yıldır aynı yastığa baş koyuyoruz. Gençlerin de daha mutlu bir aile yaşantısı için hayata sadece maddi pencereden değil manevi pencereden bakıp parayla yaşayamayacakları pek çok güzelliği yaşamalarını tavsiye ediyoruz” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER