banner249

Göğüs büyütme estetiği sonrası evde dikkat etmeniz gerekenler

Göğüs büyütme estetiği sonrası yaklaşık 6 hafta boyunca iyileşme sürecine zarar vermemek için dikkat etmeniz gereken çeşitli faktörler bulunmaktadır.

Göğüs büyütme estetiği sonrası evde dikkat etmeniz gerekenler
banner240

Göğüs büyütme estetiği sonrası aktiviteler

Yorgun hissettiğiniz zaman dinlenin. Yeterli uyku almak iyileşmenize yardımcı olacaktır.

Yaklaşık 2 ila 3 hafta boyunca, sizi zorlayacak her şeyden kaçınmalısınız. Bu ağır market torbaları ve süt kapları, ağır bir evrak çantası ya da sırt çantası, kedi kumu ya da köpek maması torbaları, elektrikli süpürge ya da çocuk kaldırmayı içerebilir. 2 ila 3 hafta boyunca başınızın üzerinde hiçbir şey kaldırmayın.

Cinsel ilişki sırasında göğüslere temasın uygun olup olmadığını doktorunuza sorun.

Kesi yerinizin yakınında bir drenaj yoksa, ameliyattan sonraki gün ilk duşunuzu alabilirsiniz. Bir tahliyeniz varsa, kaldırıldıktan sonraki gün duş alabilirsiniz. Bu genellikle birkaç gün içinde. Aşırı sıcak banyo yapmayın ya da yaklaşık 4 hafta boyunca spa küvetine girmeyin.

Muhtemelen işinize ya da normal rutininize 1 ila 2 hafta içinde geri dönebileceksiniz. Bu yaptığınız işin türüne ve herhangi bir başka tedaviye bağlıdır.

Göğüs büyütme estetiği sonra beslenme:

Normal diyetinizi yiyebilirsin. Eğer mideniz bozulduysa, düz pirinç, az yağlı yiyecekler, haşlanmış tavuk, kızarmış ekmek ve yoğurt gibi yumuşak yiyecekler deneyin.

Bol sıvı tüketin (doktorunuz size söylemediyse).

Ameliyattan sonra bağırsak hareketlerinizin düzenli olmadığını fark edebilirsiniz. Bu yaygındır. Kabızlıktan ve bağırsak hareketlerinden kaynaklanan zorlamalardan kaçınmaya çalışın. Bir lif takviyesi alın. Birkaç gün sonra bağırsak hareketiniz olmadıysa, hafif bir müshil uygulayın.

Göğüs büyütme sonrası ilaç kullanımı:

Düzenli olarak kullanmanız gereken ilaçlarınız varsa cerrahınız onları ne durdurmanız gerektiğini ve ne zaman tekrar başlayabileceğinizi size söyleyecektir. Ayrıca, yeni ilaçlar kullanmanız gerekecekse ne zaman almanız gerektiği konusunda da size talimatlar verecektir.

Aspirin gibi kan incelticiler alıyorsanız, doktorunuzla konuştuğunuzdan emin olun. Cerrahi operasyon sırasında sizin için sıkıntı yaratabilir.

Ağrı kesi ilaçlarınızı tam olarak yönlendirildiği gibi almalısınız.

İlaçlarınızı yemeklerden sonra alın (doktorunuz size aksini söylemediyse).

Bulantı için ilaç verildiyse, onu olduğu gibi alın.

Doktorunuz antibiyotik reçete ederse, onları yönlendirildiği şekilde alın. Onları daha iyi hissettiğin için almayı bırakma. Antibiyotik tedavisini tam olarak tamamlamalısınız.

Göğüs büyütme sonrası insizyon – kesi yerin bakımı:

Doktorunuz, insizyonunuza nasıl bakacağınız konusunda size özel talimatlar verdiyse, bu talimatları izleyin. Temassız göğüs büyütme estetiği tercih edilmişse kesi yeri çok daha kısa olacağı için yara yeri bakımı kolay, yara izi oluşma uzunluğu da çok daha kısa olur.

Göğüs büyütme estetiğinden sonra bandajlarınızı yerinde tutan özel bir sutyen giyiyor olabilirsiniz. Sutyeninizi giymeyi ne zaman bırakacağınızı doktorunuz size söyleyecektir. Doktorunuz, gece boyunca ve aynı zamanda birkaç hafta boyunca sutyeninizi giymenizi isteyebilir.

Daha büyük bir sutyen almayı düşünün. Eski sutyeniniz çok küçük olacak ve dikiş yerine çok fazla baskı uygulayacaktır.

Kesiğinizde bant şeritler varsa, bandı bir hafta boyunca ya da düşene kadar bırakın. Ya da bandı çıkarmak için doktorunuzun talimatlarına uyun.

Yara yerinizi doktorunuzun size vereceği talimata göre temizleyin. İyileşmeyi yavaşlatacak hidrojen peroksit ya da alkol kullanmayın.

Alanı temiz ve kuru tutunuz.

Göğüs büyütme estetiği sonrası egzersiz: 

Her gün yürümeye çalış. Bir gün önce yaptığınızdan biraz daha fazla yürümeye başlayın. Düzenli olarak, yürüdüğünüz miktarı artırın. Yürüyüş kan akışını hızlandırır; zatürre ve kabızlığı önlemeye yardımcı olur.

Doktorunuz iyi olduğunu söyleyene kadar bisiklete binme, jogging, ağırlık kaldırma ya da aerobik egzersiz gibi yorucu aktivitelerden kaçının.

Doktorunuz ne zaman germe egzersizleri ve normal aktivitelere başlayacağınızı söyleyecektir.

Göğüs büyütme estetiği sonrası soğuk kompres uygulaması:

Bir seferde 10 ila 20 dakika boyunca göğsünüze buz ya da soğuk bir paket koyun. Bunu, sonraki 3 gün boyunca (uyanık olduğunuzda) ya da şişlik azalıncaya kadar her 1 ila 2 saatte bir yapmaya çalışın. Buz ve cildinizin arasına ince bir bez koyun.

Diğer talimatlar:

İnsizyonunuzun yakınında bir ya da daha fazla kanalınız olabilir. Doktorunuz size nasıl bakacağınızı söyleyecektir.

Kontroller, tedavinizin ve güvenliğinizin önemli bir parçasıdır. Tüm randevularınızı aldığınızdan emin olun ve sorun yaşıyorsanız doktorunuzu arayabilirsiniz.

Göğüs büyütme ve temassız göğüs büyütme estetiği hakkında daha fazla bilgi almak mutlaka alnında uzman bir estetik cerrahtan bilgi almalısınız.

#göğüsbüyütme #temassızgöğüsbüyütme

Güncelleme Tarihi: 11 Kasım 2018, 18:27

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER