EYVAH ÇOCUĞUM 15 GÜN EVDE!

Çocuklarınızı her şeyden çok seviyorsunuz ancak kendinize dürüst olmakta da fayda var. Kabul edelim ki okulların kapanması sizleri düşündürüyor. Tüm gün enerjisini okulda atan çocuklarınız 15 gün boyunca evde olacak. Eğer evdeki iki ebeveynde çalışıyor ise çocuklar genellikle ya büyükanneye bırakılıyor ya bir kursa yazdırılıyor. Elbette kurs sizler için en az korkutucu olanı. Ancak büyükanneye bırakılan çocuk yine enerjisini atamıyor. Eğer  evdeki bir ebeveyn çalışmıyor ise tüm gün çocuklar ile birlikte olmak durumunda kalıyor. Öncelikle derin bir nefes alın ve bu durumun sizi düşündürmesinin ve biraz korkutmasının sizi kötü bir ebeveyn yapmadığını kendinize söyleyin. Bu her zaman itiraf edilemese de her ebeveyni korkutan bir durum.
Peki bu 15 günlük tatilde çocuklarınız ile nasıl vakit geçirmelisiniz? Çocuklarınızın enerjilerini atmalarını nasıl sağlayabilirsiniz? Öncelikle fiziksel olarak çocuğunuzun bir efor sarfetmesi gerek. Okul tenefüslerinde ya da derslerinde gösterdiği enerjiyi atması gerek. Havalar çok güzel değil ancak sıkı bir şekilde giyindiği takdirde birlikte yarım saatlik bir yürüyüş yapmak, çevredeki ağaçları incelemek bile inanın hem size hem çocuğunuza çok iyi gelecektir. Sabah işlerinizi halletmek için çocuğunuzun daha çok uyumasına izin vermek size belki de mantıklı geliyor olabilir. Elbette bu çocuğunuzun uykusuz kalması anlamına gelmiyor. Okul zamanına göre biraz daha fazla uyumasına izin verebilirsiniz ancak önemli olan “birazı” abartmamak.

Çocuğunuz ile birlikte geçireceğiniz bu 15 günü, çocuğunuz ile aranızdaki bağları güçlendirmek için harika bir fırsat haline getirebilirsiniz. Yemek yaparken bir yandan çocuğunuza gününün nasıl geçtiğini sormak, odasını toparlarken onunla bir yandan oyun oynamak yerine tamamen çocuğunuza ayırdığınız bir zaman diliminde onunla sohbet edebilir, oyun oynayabilirsiniz. Ancak bu güzel anlara kendinizi kaptırıp “Keşke hiç okul olmasa ve hep böyle oynasak değil mi?” gibi cümleler kurmamaya özen gösterin. Bu çocuğunuza okulun sizleri ayıran kötü bir yer olduğu mesajini verebilir. Bunun yerine “Ne kadar eğlendiğimize bir bak! Bunu okullar açılınca her haftasonu tekrarlamaya ne dersin?” demeniz hem geçirdiğiniz vakitten ne kadar mutlu olduğunuzu hem de bu birbirinize ayırdığınız vakitlerin okullar açıldığı zamanda da devam edebileceği mesajini verir.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.