EMEK VERMEDEN, ZAMANIN KIYMETİNİ BİLMEDEN, YAŞAMDAM KEYİF ALAMAZSIN!!

Sevgili Dostlarım, hepimiz çocuklarımızın mutsuzluğundan doyumsuzluğundan şikâyet ederiz. Acaba suç onlarda mı bizde mi? Geçenlerde okuduğum çok kısa öyküyü sizle paylaşacağım:

Genç bir adam, bir çocuğa bir elma verdi. Çocuk çok sevindi. Bir elma daha verdi, çocuk daha çok sevindi. Bir elma daha verince çocuk sevinçten deliye döndü. Bir elma daha verince, çocuk dört elmayı tutamadı, sonuncusunu yere düşürdü. Çocuk bu sefer ağlamaya başladı.

Yaşantıda böyledir. Düşlemediğimiz bir mutluluğa eriştikten sonra, onun bir parçasını bile kaybetmek bizi perişan eder. Bu özellikle bir emek, çaba harcamadan elde ettiğimiz durumlarda kendini gösterir.

BernadShaw bu konuda şöyle demiştir: ‘’Aslında keyifler değildir yaşamımızı değerli yapan. Yaşamdır, keyif almayı değerli kılan. Fakat ne yazık ki birçok insan bunu bilmediğinden kendine boşuna acı çektirir.’’

Aslında insanoğlu hiçbir şey bilmeden hiçbir şeyi sevemez. Hiçbir şey yapmayan hiçbir şeyden anlamaz. Ama anlayan kişi hem sever, hem fark eder, hem değer verir, hem de görür. Bir şeyin özünde ne kadar bilgi ve emek varsa o kadar büyük değer vardır, sevgi vardır, tatmin vardır.

Yaşamımızda ulaştığımız olgunluk düzeyi ne olursa olsun sevgi ve doyum, kişilerin kolayca ulaşabileceği bir duygu değildir. İnsanlar çalışmadan çabalamadan emek vermeden bir uğraş içine girmeden asla doyuma ve sevgiye ulaşamaz. (Burada kast edilen sevgi, gerçek, katıksız, saf sevgidir.) Yaşantısı boyunca hep mutsuz olacaktır.

Çocuklarımızı mutlu etmek istiyorsak, onlara değer verelim, ama her isteklerinide hemen karşılamayalım. İstekleri konusunda biraz emek ve çaba harcamalarını sağlayalım. Kendi emek ve çabaları ile onları kazanmaları konusunda yol gösterelim. Emek ve çabaları karşısında destek verelim, güvenelim. Sadece zamanın kıymetini öğretelim. Aslında sahip olduğumuz tek şey şimdiki şuan bulunduğumuz zamandır. Çünkü içinde bulunduğumuz zaman herkes için aynıdır. Onu nasıl değerlendirdiğin seni diğerlerinden ayıracaktır.

Emek ve zaman konusunda çocuklarımıza farkındalık sağlamalıyız. Tüm anne ve babalara saygılarımla.

Sağlıkla, Sevgiyle, Bilgiyle kalın….

 

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.