banner249

Eğitim-Sen’den 4+4+4 sistemine tepki

eğitim-sen denizli Åžubesi başkanı ali Åžimsek, 4+4+4 eğitim sistemini eleştirerek, "12 yıllık kesintili eğitimin pedagojik değil, ideolojik amaçlarla gündeme getirildiği" görüşünü savundu.

Eğitim-Sen’den 4+4+4 sistemine tepki
banner240
Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) Denizli Şubesi, Eğitimciler Derneği (Eğit-Der) Denizli Şubesi, Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği Denizli Şubesi ve Alevi Dernekleri Federasyonu Denizli Şubesi, 4+4+4 eğitim sistemi ile ilgili Eğitim-Sen Denizli Şubesi hizmet binasında ortak basın açıklaması yaptı.

Eğitim-Sen Denizli Şube Başkanı Şimşek, grup adına yaptığı açıklamada, Türkiye gündemindeki 12 yıl kesintisiz eğitim tartışmalarının, AK Parti hükümeti ve Milli Eğitim Bakanlığı;nın iddialarının pedagojik kaygılarla değil, tamamen siyasal ideolojik ihtiyaçlar üzerinden hazırlandığını ve TBMM;ye sunulduğunu ileri sürdü.

Şimşek, şunları kaydetti, "12 yıllık kesintili eğitim pedagojik değil, ideolojik amaçlarla gündeme getirilmiştir. Tamamen siyasal ve ideolojik amaçlarla hazırlanan kanun teklifi eğitimde çok başlılığı arttırmaktan başka bir anlam taşımamaktadır. Temel eğitimin bütün aşamalarında çocuklar örgün eğitim kapsamında olmalı, hiçbir kademede ;açık öğretim; uygulamasına gidilmemelidir. Çocuklar okullarda sosyalleşmekte, davranış ve kişilik yapıları okul ortamlarında şekillenmektedir. Temel eğitimin kesintiye uğraması çocukların asosyal, davranış ve kişilik bozukluğu olan bireyler olarak yetişmesine neden olacaktır."

Başta zorunlu eğitim olmak üzere, eğitimin var olan bütün sorunlarını en geniş platformlarda ve bilimsel temelde tartışarak kapsayıcı bir anlayışla ele alınması gerektiği savunan Şimşek, "Bunun dışında yürünecek tüm yollar ve yasa değişikliğinin oldu bittiye getirilmek istenmesi kesinlikle kabul edilemez bir durumdur. Bu nedenle hangi amaçlarla gündeme getirildiği belli olan düzenleme geri çekilmelidir. Zorunlu eğitimin süresi ve içeriği ideolojik kaygılarla değil, bilimsel veriler ve toplumun ihtiyaçları doğrultusunda yeniden düzenlenmelidir" diye konuştu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER