banner249

Ege’ye yılın ilk karı düştü

Tüm yurdu etkisi altına alan soğuk hava ve kar, Ege’ye de geldi. Birçok kente mevsimin ilk karı düşerken, ortaya kartpostallık görüntüler çıktı.

Ege’ye yılın ilk karı düştü
banner240

Ege Bölgesi yılın en soğuk günlerini yaşarken, kar yağışı da etkisini göstermeye başladı. Bölgenin büyük bir kesimi beyaza büründü,

DENİZLİ KAR KEYFİNİ YAŞAMAYA BAŞLADI
Denizli'de mevsimin ilk karı gece yarısı yağmaya başladı.
Denizli'de kar yağışı yüksek kesimlerde başladı. Çameli ilçesinde kendini hissettiren soğuk hava ile gece yarısı kar yağışı etkili oldu. Arabaların üzerine biriken karlara tarih atan vatandaşlar, kar keyfini yaşamaya başladı.


İLK KAR MADRAN DAĞI’NA DÜŞTÜ
Aydın’da yağışla birlikte yılın ilk karı Madran Dağı’na düştü. 
Aydın merkez ve ilçelerinde etkili olan sağanak yağışla birlikte hava sıcaklıklarının hissedilir derecede düşmesi ile yılın ilk karı Aydın’ın Bozdoğan ilçesindeki Madran Dağı’na düştü. Yüksek kesimlerde kar, alçak kesimlerde yağmur şeklinde olan yağış herkesi sevindirdi. 1792 metre yükseklikteki Madran Dağı beyaza bürünürken, vatandaşlar karın erken yağdığını belirterek, bu sene kış mevsiminin çetin geçeceği görüşünü savundular.
 

"Kar rahmettir, berekettir”

Kütahya’ya mevsimin ilk karı yağdı. Sabaha karşı başlayan ve aralıksız devam eden kar yağışı, kentin yüksek kesimlerin beyaza bürüdü. Kar yağışının bugün de aralıklarla devam etmesi bekleniyor. 
Park etmiş araçların ve ağaçların üzeri karla kaplanırken, kar kalınlığı yer yer 4-5 santimetreye kadar ulaştı. Karın yüksek kesimlerde 10 santimetreye kadar ulaştığı belirtildi.Bu arada, Kütahya merkeze mevsimin ilk yoğun karının yağması vatandaşları sevindirdi. Vatandaşlar, "Kar rahmettir, berekettir. Beyaz güzelliğini tadını çıkartıyoruz" dediler. Yetkililer, kar yağışı nedeniyle köy yollarında şimdiye kadar herhangi bir sıkıntının yaşanmadığını bildirdiler. Yetkililer, ayrıca, buzlanma ve don olayına karşı vatandaşlara uyardı.

Manisa ve ilçelerinde ilk kar sevinci

Manisa’da dün gece etkili olan soğuk havanın ardından kentin yüksek kesimlerine mevsimin ilk kar yağışı başladı.

Düşen hava sıcaklıklarıyla birlikte yaklaşık 2 gündür devam eden sağanak yağış, şehrin yüksek kesimlerinde yerini kar yağışına bıraktı. Soma'nın Deniş Mahallesi sınırlarında bulunan Deniş Açık Ocak Maden Sahası'nda etkili olan kar yağışı yaklaşık 3 santim civarına ulaştı. Açık ocak maden sahasında çalışan maden işçileri de kar yağışını sevinçle karşıladı. İşçiler bir aracın üzerine isimlerinin yanı sıra günün tarihi 20.11.2017 yazarak fotoğrafla anı ölümsüzleştirdi.
 

Alaşehir ilçesinde mevsimin ilk karı ilçe merkezine 40 kilometre uzaklıktaki kırsal Karadağ Mahallesine düştü. Bu sene havanın geç soğumasıyla beraber Alaşehir'in yüksek rakımlı mahallelerinden Karadağ'a akşam saatlerinde başlayan yağmur, sabaha karşı yerini kar yağışına bıraktı. Bir taraftan sis, diğer taraftan kar yağışının etkili olduğu mahallede hayat adeta durma noktasına geldi. Kar yağışını sevinçle karşıladıklarını belirten Karadağ Mahalle Muhtarı Raşit Aslan, "Gece sabaha karşı 05.00 sıralarında mahallemizde kar yağışı başladı. Mevsimin ilk karı hepimizi çok sevindirdi. Sabah hava aydınlandığında her yer bembeyazdı. Dışarıdaki karı gören çocuklar, soğuk havaya aldırış etmeden kendilerini dışarı atarak kar topu oynadı. Çocuklar çok mutlu oldu. Bizler de onların mutluluğunu gördükçe seviniyoruz" dedi.Alaşehir'in Karadağ Mahallesinde kar kalınlığının 7 santimetreyi bulduğu ifade edildi.

Gördes ilçesinde dün gün boyu etkili olan sağanak yağış akşam saatlerinde ilçenin yüksek kesimlerinde yerini kar yağışına bıraktı. Mevsimin ilk karı ilçeye bağlı Tavşan alanı mevkinde etkisini gösterirken vatandaşlar kar yağışının etkili olduğu bölgelere giderek fotoğraf çekildi.

Kent beyaza büründü 
Yurt genelinde olduğu gibi Afyonkarahisar’da da olumsuz hava kendisini göstermeye başlarken, kentte dün gece geç saatlerden itibaren başlayan ve sabah saatlerine kadar devam eden kar yağışının ardından kent adeta beyaza büründü. 
Kentte meteorolojinin geçtiğimiz hafta yaptığı hava tahminleri doğru çıkarken, dün gece itibari ile kent genelinde kar yağışı başladı. Yılının ilk karının ardından kent beyaz bir örtü ile kaplanırken, yağışın ardından park ve bahçelerde de adeta kartpostallık görüntüler oluştu. Araçların neredeyse tamamı karla kaplanırken, yağış aynı zamanda soğuk havayı da beraberinde getirdi. Gece sıcaklığın eksi 4 dereceye kadar düştüğü kentte, gündüz ise sıcaklıklar 3 dereceye kadar yükseldi. Kar kalınlığının yer yer 3 santimetre kadar ölçüldüğü kentte olumsuz havadan en çok etkilenenler ise sokak hayvanları oldu. Vatandaşların bir çoğu kara hazırlıklı oldukları ve meteorolojiden takip ettiklerini ifade ederken, bazıları ise hazırlıksız yakalandıklarını dile getirdiler.
Öte yandan, kar yağışının öğlen saatleri itibari ile etkisini yitireceği öğrenilirken, sıcaklıkların ise 3,4 dereceye seviyesinde olması bekleniyor.

Kar İzmir'e Bozdağ'dan giriş yaptı
Türkiye genelinde son birkaç gündür etkili olan soğuk ve yağışlı havadan  İzmir Ödemiş ilçesi de nasibini aldı. 2 bin 157 rakımlı Bozdağ’a mevsimin ilk karı düştü. Kar yağışıyla birlikte Bozdağ beyaz örtüyle kaplandı. Kayak merkezinin kapalı olmasına rağmen bölgenin yılbaşından önce beyaza bürünmesi bölge halkı tarafından sevinçle karşılandı. Bozdağ Mahalle Muhtarı Halil Faruk Otçu, yağışın bu yıl erken etkisinin gösterdiğini ifade ederek, "Bu yıl bölgemizde kar yağışı geçen yıllara göre daha erken etkisini gösterdi. Dün gece yağan karla birlikte zirve karla kaplanırken, kar Bozdağ Mahallemizin merkezi ve çevresinde de etkili oldu" dedi.
Kar yağışının devam etmesi ile Ege’nin kış turizmi ile adını duyuran Bozdağ’da turistik faaliyetlerin artmasını umduklarını belirten Otçu, kayak merkezinin kapalı olmasından dolayı mağdur olduklarını söyledi. Otçu, valiliğin kayak merkezinin yeniden hizmete açılması ile ilgili girişimlerde bulunmasını istediklerini de sözlerine ekledi.
 

Güncelleme Tarihi: 21 Kasım 2017, 14:01

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER