E-TİCARETİN GENÇ KAPTANI

Geçen cuma günü ofisime gelip, ziyaretiyle beni mutlu eden sevgili Sinan ÇAKIRI Uzun zamandır tanırım ve fikirlerine önem veririm. 

E-ticaret uzmanı olduğunu bildiğim, Milli ve manevi duygularıyla hareket ettiğine inandığım bu kıymetli genç iş adamı kardeşimiz Cumartesi günü Şirketinin bilgilendirme toplantısına beni de davet etti. 

Toplantı öncesi Şehitlerimiz için saygı duruşu, istiklal marşının okunması ve sahneye besmele ile çıkması, açıkçası bende olumlu etkiler yarattı. 

Daha önce birçok toplantıya katıldım. Hem siyasi hem de benzeri alanlarda üst düzeyde sayısız konferans ve organizasyonlara gittim. Hepsinde ayrı bir bilgi ayrı bir tecrübe ile geri döndüm. Bu organizasyonda da farklı bir birikim, farklı bir tecrübe ile geri döndüm. 

O toplantıya katıldığım için gerçekten çok mutluyum ve beni oraya neden davet ettiğini şimdi daha iyi anlıyorum. 

Ben de katılımcılar da Sinan'ı pür dikkat dinledik. Sinan ÇAKIRI seven ona muazzam şekilde güvenen, dijital dünyada onun liderliğini kabul eden bir kitle ile karşılaştım. Bu beni biraz şaşırtmıştı.

Ben teknoloji özürlü bir insanım ve özellikle sanal alemde bu kadar hızlı organize olunabileceğini ilk defa o gün daha net anlayabildim. 

Sitwin adında tasarladığı bir sistemin çatısı altında on binlerce insanın olduğunu öğrendim. Toplantının aynı zamanda Canlı olarak sosyal medyada yayınlandığını, yüz bine yakın insanın heyecanla, dikkatle ve büyük bir ciddiyetle bulundukları yerden toplantıya katıldığını da öğrendim.  

Toplantı sonrası biraz sohbet ettik. Sinan, Ülkemizin E- Ticaretteki hacminin % 3.5 seviyesinde olduğunu söylüyor ve bende bu konuda onunla aynı fikirdeyim. Bu oranın yetersiz olduğunu hatta çok büyük bir kayıp olduğunu Ekonomi bakanlığı da defalarca açıklamalar yapmıştı.

Sinan, Ülkemizin E-Ticaretteki bu boşluğunu bu Ülkenin girişimci evlatları doldurmazsa dışarıdan sermaye sahibi yabancı birilerinin gelip bunu kolaylıkla doldurabileceğini söylüyor. Bunun için bir sistem tasarlamış ve bu sistemi dünyaya tanıtmanın derdinde. Kurduğu sisteme bir çok İnternet sitesini entegre ederek, Ülkemizi Dünyadaki E- Ticaretin merkezi haline getirmek gibi uçuk bir hayali var. Dünyanın değişik ülkelerinde insanların veya şirketlerin bir birleriyle yapacağı ticarete sadece aracılık yaparak ülkesine finans ve vergi kazandırmak istediğini söyledi.

Sanal alışveriş merkezi, uluslar arası bir ilan sitesi ve kurduğu diğer sitelerde yüzlerce binlerce markaya mağaza kiralama yöntemi ile sürekli gelir elde edeceği, bu gelirlerin vergisini ilgili kuruma ödedikten sonra kalanını büyük yatırımlarla ciddi anlamda istihdam yaratmayı hedeflediğini söylüyor. 

Hatta bakkal kasap terzi gibi  küçük esnafın bile kazanç elde edebileceği bir E- Ticaret anlayışını getirmek istiyor. İnsanları E- Ticarete yönlendirip bilinçli ve güvenilir bir ticarete garantörlük yapmak gibi bir amacı olduğunu belirtiyor.  Kurduğu sistemi örümcek ağına benzetiyor. Bu şekilde kısa bir süre içerisinde Avrupa ve diğer dünya ülkelerine hızla yaymayı hedefliyor. Eğer Niyeti halis ise Mutlaka bunu başaracaktır. Umarım bunu başarır. Umarım Devletimizin ilgili birimleri özellikle ekonomi Bakanlığı bu konuya duyarsız kalmaz. Bu ülkenin bir çok yetenekli evlatları harcandı. Dehasıyla zekasıyla parmak ısırtan bir çok yetenekli beyinler ilgisizlik kurbanı oldu. Başka ülkeler hatırı sayılır miktarda maaş ve yüksek düzeyde kaliteli bir yaşam sunarak bu vatanın evlatlarını kendilerine hizmet ettirdiler.

Sinan'ın bu girişimi umarım bir çok girişimciye de ilham olur. Ben Sinan ÇAKIR'ın başarmasını ve ülkemizin güvenli E-Ticaret alanında da tanınmasını isterim. Sinan ÇAKIR ya dabaşka biri hiç farketmez. Önemli olan ülkemizin ve devletimizin kazanmasıdır. 

İnanmak zaten başarmanın yarısıdır. Sadece ben değil binlerce insan onun başaracağına inanıyor. Allah yardımcısı olsun.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
halit
halit - 6 yıl Önce

sitwinde ödemeler olmuyoor sizde savunuyorsunuz yazık gerçekten

emin
emin @halit - 5 yıl Önce

yazıyı okudum adam kimseyi savunmuyor. sadece fikrini söylemiş

murat kurt
murat kurt - 3 yıl Önce

hadi lan ordan milleti dolandırdı sende onun adamısın