banner249

Büyükşehirden sanat hamlesi Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği

Büyükşehirden sanat hamlesi Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği "Geleneksel Türk İslam Sanatları Karma Sergisi" açıldı.

Büyükşehirden sanat hamlesi  Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği
banner240
Sergide Geleneksel Türk İslam Sanatları’ndan Hüsn-i Hat, Tezhip, Minyatür, Kaat’ı Çini ve Naht eserleri yer alıyor. Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği "Geleneksel Türk İslam Sanatları Karma Sergisi" sanatseverlerin ziyaretine açıldı. 

Denizli Büyükşehir Belediyesi Turan Bahadır Sergi Salonu'nda düzenlenen açılışa, Denizli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ali Değirmenci, Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Hüdaverdi Otaklı, sergide eserleri bulunan sanatçılar ve çok sayıda sanatsever katıldı.

Sergide eserleri bulunan Hattat Mesut Dikel, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’a sanata verdiği destekleri için teşekkür etti. Dikel, "Bizler uzun yıllardır geleneksel Türk İslam sanatı üzerine sanatsal nitelikli çalışmalar yapıyoruz. Eserlerimiz sizlere emanet, tüm Denizlilileri sergimize bekliyoruz" dedi. 

Denizli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ali Değirmenci ise, tarihsel süreçte Denizli’nin birçok medeniyete ev sahipliği yaptığını belirterek, "Medeniyetin beşiği olan Denizli bugüne kadar pek çok uygarlığa ev sahipliği yaptı. Biz de Büyükşehir Belediyesi olarak sanata her zaman destek olduk ve destek olamaya devam edeceğiz.

Bugüne kadar sayısız kültür ve sanat faaliyetlerimiz oldu. Milli kültürümüze ait Türk İslam eserlerinden oluşan bir serginin açılışını yapmaktan dolayı mutluyuz. Ben öncelikle bu eserlerin sergilenmesi için şehir dışından kentimize gelen sanatçılarımıza, sergi organizasyonunda görev alan Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığında bulunan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Sergide Dürdana Ünver, Mahmut Şahin, Mesut Dikel, Özcan Özcan, Serap Halıcıoğlu ve Ünzile Türkmen’in toplam 45 eseri bulunuyor. Geleneksel Türk İslam Sanatları’ndan Hüsn-i Hat, Tezhip, Minyatür, Kaat’ı, Çini ve Naht eselerinin yer aldığı sergi 7- 13 Kasım tarihleri arasında sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER