banner249

Büyükşehir, iş arayanlar ile İŞKUR arasında köprü olacak

Denizli Büyükşehir Belediyesi, imzaladığı protokolle iş arayan vatandaşlar ve İŞKUR arasında köprü olacak. Denizli Büyükşehir Belediyesi, İŞKUR veri tabanını kullanarak vatandaşları iş bulma konusunda yönlendirecek.

Büyükşehir, iş arayanlar ile İŞKUR arasında köprü olacak
banner240

Denizli Büyükşehir Belediyesi ve İŞKUR arasında işbirliği protokolü imzaladı. Denizli Büyükşehir Belediyesi'nde imzalanan protokol törenine, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan'ın yanı sıra Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Ünal, Genel Sekreter Yardımcısı Aytaç Turgut, Denizli Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Ferudun Giresun ve İl Müdür Yardımcısı Zafer Alıcı katıldı.

Protokol ile Denizli Büyükşehir Belediyesi'nde görevlendirilen personel İŞKUR veri tabanına ulaşarak iş arayan vatandaşlara yardımcı olacak. İŞKUR Denizli İl Müdürü Ferudun Giresun, burada yaptığı konuşmada, hitap ettikleri işçi, işveren ve kurumların tamamına ulaşmalarının mümkün olmadığını belirterek, gerekli eğitimlerin ardından görev, yetki ve sorumluluklarının bir kısmını protokol yaptıkları kurumlarla paylaştıklarını kaydetti.

 

"Köprü vazifesi kuruyoruz" 

Başkan Zolan ise imzalanan protokolün önemli bir ihtiyacı karşılayacağını ifade ederek, İŞKUR'un yeni sistemi ile çok etkili hale geldiğini, vatandaşların talepleri doğrultusunda, işçi ve işvereni buluşturmak, ayrıca eğitim noktasında birçok proje ortaya koyduğunu söyledi. Yapılan protokolle Büyükşehir Belediyesi olarak vatandaşları daha kolay yönlendireceklerini anlatan Başkan Zolan "İŞKUR'daki bilgilerden faydalanarak hangi sektörde nasıl bir ihtiyaç var bununla ilgili elimizde çok güçlü bir veri tabanı olacak. Ayrıca mesleki eğitimlerle ilgili de yönlendirebileceğimiz alanları tespit etmiş olacağız. Vatandaşlarımız bu sayede kurum kurum dolaşmak yerine  arzu ettikleri bilgilere hemen ulaşır hale gelecekler. 

Biz iş ihtiyacı olan vatandaşlarımızla İŞKUR arasında köprü vazifesi kuruyoruz. Vatandaşlarımıza katkı sunabilirsek, onlara bir iş kapısı açılmasına sebep olabilirsek ne mutlu bizlere. Bu protokol şehrimize ve vatandaşlarımıza hayırlı olsun" dedi. Konuşmaların ardından protokol Büyükşehir Belediye Başkanı Zolan ve Denizli İŞKUR Müdürü Giresun tarafından imzalandı. 

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER