banner249

Bu da Çaydanlık Hastanesi

Kütahya'nın Simav ilçesinde ismiyle dikkati çeken Çaydanlık Hastanesi, eskiyen, çeyiz sandıklarından çıkan ya da ata yadigarı mutfak eşyalarının ömrünü uzatıyor.

Bu da Çaydanlık Hastanesi
banner240

Simav’ın Şadırvanlar Çarşısı'nda, Çaydanlık Hastanesi'ni hayata geçiren genç girişimci Kamil Biçer, (18) kullanılamaz hale gelen tencere, tava ve çaydanlıkları, yeniden kullanılabilir hale getirdiğini ifade etti. 

Vatandaşların getirdiği mutfak eşyalarının onarımını yaptığını, gece ise Dumlupınar Üniversitesi Simav Meslek Yüksekokulu Yerel Yönetimler Bölümü öğrencesi Biçer, “Yaptığım işin adının çaydanlık hastanesi olması, tüm dikkatleri üzerimize çekti. Bazen doktor kim şeklinde sorularla karşılaşıyorum. Ev hanımlarının destekçisi olarak eskiyen tüm mutfak eşyalarını yeniden kullanılır hale getirmekten büyük zevk alıyorum ve öğrenim için gerekli giderlerimi bu işten kazandığım gelir ile karşılayabiliyorum. Annelerin çeyizlerinde getirdiği ve çok değer verdiği eşyalara ayrıca özen gösteriyorum. Tamir, onarım ve parlatma işleri 5 ile 10 lira arasında değişiyor“ dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER