BEN DELİ MİYİM PSİKOLOĞA GİDEYİM?

“Komşum ile dertleşebilecekken neden para verip psikoloğa gideyim?”

Öncelikle şuna değinmeliyiz ki sadece sorunu olanlar insanlar ‘Deliler?!’ mi psikoloğa gider? Psikoloğa gitmek için mutlaka bir tanınızın mı olması gerekli? Tüm yanlış ve eksik bilgiler yüzünden ne yazık ki böyle bir algı mevcut. Hayat, insanın kendini keşfetmesi için uzun bir yol ve bir süreç. Bu süreç içerisinde zaman zaman bir yardıma ihtiyaç olması ne bir sorundur ne de acizliktir. Yaşadığınız ilişkinin bitmesinden doğan hayal kırıklığı için psikoloğa gidebilirsiniz ya da kendinizi keşfetme yolculuğunuzda bilimsel bir yardım almak için. Unutulmamalıdır ki bir sorun olmadan psikoloğa gitmek, hasta olmamak, daha dinç olmak için alınan vitaminden farklı değildir. Düzenli olarak vitamin kullanan birinin hiç “Sen hasta olacak kadar aciz misin? ya da “Sen sorunlu musun o yüzden mi vitamin kullanıyorsun?” söylemlerine maruz kaldığını gördünüz mü? Hiç sanmıyorum.

Peki tüm sorunlarınızı komşunuz ile kahve içerken konuşabiliyorken neden psikoloğa hem para hem de zaman ayırasınız ki? Evde, eşinizle, işinizle sorununuz var ve bunu bir arkadaşınıza anlattınız. Konuşma içerisinde sık sık “Seninki dert mi? Bak benim/arkadaşımın başına ne geldi. Haline şükret.” gibi cümleler duymanız mümkün. Toplumumuza oldukça yerleşmiş “Beterin beteri var” inancı ile kendimizden daha kötü olanlara bakıp durumumuzla mutlu olmaya daha doğrusu mutlu olmaya çalışmaya eğilimindeyiz. Peki bu size kendizi daha iyi mi hissettiriyor? Her insanın kendi kara kutusu vardır. Her insan biriciktir. Yaşadıklarınız ve yaşadıklarınızın size hissettirdikleri kimse ile kıyaslanamaz. Hiç kimse benzer şeyler yaşasa bile sizi tam olarak anlayamaz. Geçmişiniz, yaşadıklarınız, hayattan beklentileriniz çok farklı. Bu yüzden bir profesyonelden destek almak oldukça önemlidir.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Hakan Aslantaş
Hakan Aslantaş - 5 yıl Önce

Sevgili Fulya hanım ilk yazınızı sıkılmadan okumaktan mutluluk duydum. Bundan sonra ki yazılarınızın sıkı takipçisi olacağım zannedersem. Kaleminize sağlık.