banner249

Bel fıtığı diye gitti…

Bel fıtığı şikayetiyle doktora giden kadın…

Bel fıtığı diye gitti…
banner240

Denizli’nin Pamukkale ilçesinde ikamet eden ve 17 yıl önce rahim kanserini atlatan 64 yaşındaki Mürüvvet Akbulut, yıllardır çektiği bel fıtığı ağrısı şikayetiyle doktora gitti. Düzenli olarak doktorları tarafından takip altında olan Akbulut, günlük hayatını sürdüremez hale gelince, tekrar Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Erdal Coşkun’a başvurdu. Doktorun yaptığı tetkikler sonucu Akbulut’un vücudunda, nadir görülen bir tümörün olduğu fark edildi. Tümörün, omuriliği sıkıştırdığı, oturak kemiği duvarınını erittiği, ön taraftan karnın içine doğru gelerek bağırsakları öne doğru ittiği belirtildi. Yapılan 5 saatlik ameliyat sonucunda beli ile oturak kemiği (sakrum) arasında yerleşmiş tümör alındı. Hasta beş gün boyunca kontrol altında tutuldu.
Konuyla ilgili Prof. Dr. Erdal Coşkun, "Vücudunda bu tür kitle oluşan ve rahatsızlanan hastalarımız genelde şifayı büyük şehirlerde aramaktadırlar. Hastaların cerrahi operasyonlarının yanı sıra kontrolleri ve hasta takibi de önemli olduğu için farklı şehirlerde uzun süre kalmak hastalar için fiziki yorgunluğa ve eziyete neden olmaktadır. Biz bu operasyon ile bu tür rahatsızlıklar yaşayan hastalarımıza ekip ruhu ve teknik altyapı ile kendilerine yardımcı olabileceğimizi ve şifa bulabileceklerini göstermeye çalıştık" dedi.
Ağrılar nedeniyle büyük bir eziyet çektiğini ifade eden Mürüvvet Akbulut, tümörün alınmasıyla rahatladığını söyledi. Akbulut, emeği geçenlere teşekkürlerini iletti.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER