Bayrama sayılı günler kala pastaneler siparişleri yetiştirmeye çalışırken, vatandaşların glikozlu tatlılar yerine şeker kullanılan tatlıları almaları tavsiye edildi.
11 ayın sultanı Ramazan ayının son günlerinde pastanelerde tatlı telaşı
başladı. Ramazan Bayramıyla özdeşleşen baklava ve çeşitleri ise yine
vatandaşların bayramda en çok tercih ettiği tatlılar arasında ilk sırada yer
alıyor.
Manisa’nın Şehzadeler ilçesinde yıllardır pastanecilik işiyle uğraşan Mehmet
Bıçakçı, Ramazan ayı nedeniyle bütün hazırlıkların tamamlandığını belirtti.
Ramazan hazırlıklarının devam ettiğini belirten Bıçakçı, "Hem Ramazanın
bereketi hem işlerin bereketi son günler biraz daha artıyor. Bizler de bayram
tatlısı olarak hazırlıklarımızı yapmaktayız. Bütün siparişlerimiz hazırlandı.
Şuan müşterilerimize hizmet etmek için onları bekliyoruz.” dedi.
"Glikoz kesinlikle kullanmıyoruz"
Ramazanın tatlıyla özdeş olduğunu dile getiren Bıçakçı, “Ramazanın kendi
bereketi ayrıdır. Ona tat katan ekstra bizler de pastacı olarak bu tadı
veriyoruz. Müşterimizin alacağı ürün içine sinerek yemelidir. Biz de bu noktada
hijyene, sağlığa çok daha fazla dikkat ediyoruz. Ürünlerimizde kesinlikle
glikoz adına hiçbir şey kullanılmamaktadır. Biz bu ürünlerimizi verirken ön
planda tuttuğumuz vatandaşımızın yiyebileceği lezzeti sağlayıp aynı zamanda
güvenini elde etmek istiyoruz. Dolayısıyla biz şeker kullanıyoruz bütün
ürünlerimizde. Glikoz kullanmamaktayız. Havaların sıcak olması tatlı konusunda
herhangi bir şeyi değiştirmedi. Sütlü tatlılar da ikram ediliyor ama ağırlıklı
olarak geleneksel baklava ve çeşitleri tercih edilmektedir. Bizler de bu noktada
en özel bir şekilde baklavalarımızı hazırlamaktayız” diye konuştu.