AFRİN OPERASYONU VE PİYASALARA ETKİSİ

2018’e hızlı başlangıç yapan küresel piyasalar tarihi zirveleri görürken Borsa İstanbul’da buna ayak uydurmaya çalıştı. Ancak Şubat ayı içinde özellikle Afrin operasyonu kaynaklı haberlerin etkisini gördük. Geçen hafta salı günü Suriye devlet televizyonun hükümet yanlısı güçlerin Afrin’e girdiğine yönelik haberi, bölgedeki jeopolitik risklerin artış göstermesine ve yurt içi piyasalarda risk fiyatlamasının öne çıkmasına neden oldu.Haber akışlarının ardından Suriye güçlerinin değil de, bölgeye hareket edenlerin rejim yanlısı milisler olduğunun açıklanması ve uyarı niteliğindeki top ateşleri sonrasında geri çekildiklerine yönelik haberler, risklerin sindirilmesini ve TL varlıkların kayıplarını geri almasını sağladı. Şu an için bölgeye yönelik riskler piyasalarda büyük ölçüde sindirilmesine karşın, ilerleyen süreçte bölgedeki gelişmeleri ve haber akışlarını yakından takip etmek önem arz edecektir. Bölgedeki tansiyonun ve jeopolitik risklerin artması TL varlıkları baskılayabilecek önemli bir etkendir.

Piyasalara bakarsak; gelen haber akışı ile 113000 desteğine kadar geri çekilen piyasalarda buralardan gelen alımlar ve operasyonun etkisinin sınırlı olması tekrar yönümüzü yukarıya çevirdi. 117500 üzerinde kalındıkça 122000 seviyeleri test edilebilir.

Dolar/TL’de her ne kadar yukarı 3.81 seviyesine olan hareketler satışla karşılaşsa da 3.84 önemli direncimiz, 3.75 ve 3.73 desteklerimiz.

Sağlıklı ve bol kazançlar.

ÇEKİNCE: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti SPK tarafından yayımlanan tebliğ çerçevesinde, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak bir sözleşme çerçevesinde sunulur. Burada ulaşılan sonuçlar, tercih edilen hesaplama yöntemi ve veya yorum tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi sağlıklı sonuçlar doğurmayabilir. Ayrıca burada yer alan bilgiler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.