ADALET DEVLETİN VAR OLMA SEBEBİDİR

Ülkemizde ve Dünyada yaşanan değişimleri görmemek buna ayak uyduramamak, tarihimizdeki engin tecrübeleri idrak edememek sadece ahmaklıktır.

Biz siyaseten tarihimizin, Diyaneten dinimizin referansıyla yolumuzu çizip buna göre amel etmek zorundayız.

Eğer tarihteki düşmanlarımızı iyi tanıyıp, kazandığımız zaferleri iyi idrak edebilirsek, sebep ve sonuç ikilemiyle bugün karşılaştığımız düşmanların ve onlara uşaklık eden soydaşların karakterini daha çabuk çözeriz. Zira düşman aynı düşman, uşak aynı uşak, Savaş aynı savaş.

600 yıl Dünyada hüküm süren ve Devletin bekası için kardeşinden, babasından, ağabeyinden, ailesinden vazgeçen bir törenin tohumları olarak tarihi iyi okumalıyız. 

Ben bazen çok düşünürüm..! 

Allah Bize böylesine büyük ve kutlu bir davanın sancağını taşıma şerefini neden verdi?

Gayet net anladım ki, Adaletle hükmedildiği içindir. Adalet Devletin var olma sebebidir.

Bir Devlet adaletten saptıysa ne kadar güçlü olursa olsun ne kadar büyük ve zengin olursa olsun yıkılmaya mahkumdur. 

Bir Devlet adaletle ve ölçüyle hükmediyorsa, tebasındaki ve idaresindeki milletlere eşit yaklaşıyorsa, kendi sınırlarının ötesinde zulme uğrayan mazlumlara umut olabiliyorsa, maddi zayıflık onu güçsüz düşürmez. 

İçimizde öyle Ahmaklar var ki, ahmaklık ederken aynı zamanda onursuzca davranıp  hain durumuna düşüyorlar.

Amerika'nın Ekonomi politikasına karşı çıkmayanlar, teröristlere bedelsiz ihraç ettiği silahlara tek kelime etmeyenler ne hikmetse mesele Erdoğan'a gelince salya sümük kameraların karşısına geçip 100 yıl önce atılan tohumların filizi olduklarını ne de güzel belli ediyorlar.

Kimlerin hangi partilerle ittifak ettiğini gördükçe, zıt kutupların aynı kaptan yemek yemeleri beni artık şaşırtmıyor. Zira 100 yıl önce başlattıkları savaşta ekilen fitne tohumlarının birer filizleri ve fidanlarıolduklarını daha net anlayabiliyoruz.  

Bizler Millet olarak şuurlu ve ileri görüşlü olmak durumundayız.

Düne kadar her konuşmasında ve her siyasi açıklamasında teröre ve batıya diş bileyenler bir anda Erdoğan'a düşman Amerika'ya dost oldular, Birde üstüne terörü savunarak ve terörü meşru bir örgüt gibi lanse ederek kendi Devletine ihanet etmeye başladılar.

Bence Erdoğan'a teşekkür etmeleri gerek çünkü bu güne kadar yaptıkları gizli kapaklı görüşmelerini, Erdoğan'ın sayesinde alenen yaparak karanlık odalarda gizlice buluşma zahmetinden kurtuldular.

Amerika sanki yıllarca Müslümanlardan zulüm görmüş gibi mazlumları katlediyor. 

intikam psikolojisine bürünmüş kuduz bir köpek gibi salyalarını etrafa dağıtıyor.

Bu şekilde batının ve özellikle Avrupa Birliğinin düşmanlığını da kazanıyor.

Avrupa ise, Orta doğuda yaşanan insanlık dramını ve teröristlerin yüz binlerce insanı katletmesine karşı sessiz ve cılız kalıyor ama ekonomi alanında menfaat ve çıkarlarına ters bir hareket gördüklerinde gayet net bir şekilde düşman olabiliyor.  

Bu da ne kadar iki yüzlü ve onursuz olduklarının bir kanıtıdır. 

Bu yüzden Türkiye büyümeli. Çünkü Türkiye Cumhuriyeti Devletinin sahip olduğu karakter, Devlet ve idare şekli, yönetimdeki genetik yapısı ve mayasındaki ADALET anlayışı bu millete has bir secciyedir. 

Kendinden olmayan mazluma umut, kendinden olan zalime cellat olabilecek tek ahlak bizim töremizde var. 600 yıl boyunca hüküm süren bu köklü Devlet tekrar Dünyanın idaresini ele almak zorunda. 

Bu kutlu yürüyüş Erdoğan ile başladı. Belki onun ömrü bunu görmeye yetmeyebilir. Bizler veya çocuklarımız da görmeye biliriz ama eninde sonunda Dünya bu gerçeklik ile yüzleşecektir. Dünyanın Hak ettiği adalet tarihte olduğu gibi yine bu şerefli topraklarda ve bu aziz milletin bağrında çıkacaktır.  

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
cahit
cahit - 6 yıl Önce

çok doğru tespit