ABD'NİN HALK BANK KUMPASI

Günlerdir gündemden düşmeyen bir dava var.

Nedir bu dava?

Amerikada yargilanan Rıza Sarrafın, İran'a uygulanan ambargoyu Halk bank üzerinden delip, Türkiye'yi uluslar arası alanda, özellikle batıya karşı zan altında bırakmak.

Tabi vatan severlikten uzak, hak hukuk anlayışı olmayan, milli ve manevi değerlerden yoksun bazı nasipsizler, yanı başında 250 vatandaşımızı öldüren 2000 den fazla insanımızı gazi yapan fetö'cülerin davasını takip etmiyor, Amerika'nın çıkarlarını kendi  Halkının ve Devletinin çıkarlarının üstünde tutarak, gidip bu davayı takip etmek amacıyla 3000 KM mesafedeki Amerika'nın mahkemesine gidip davayı izliyor.

Çıkarken de kendi devletini, kendi ülkesini suçlamakla başlıyor açıklamalarına.  

Ayrıca bu Nasipsizler, bu ülkenin meclisinin çatısı altında Millet Vekilliği yapıyorlar.

Bu davayı izlemek için buradan taa 3000 km ötedeki Amerika'ya gidip, davada Türkiye'yi zora sokacak bir şey öğrenebilir miyim diye mücadele ediyor. Allah onların cezasını daha ne kadar versin ki? hainlik en büyük ceza değilmidir?

Peki nedir bu olay? Aslı astarı nedir?

1- Terör örgütü FETÖ'nün 17/25 Aralık 2013'te başlattığı Emniyet - Yargı darbe girişiminin devamıdır. FETÖ'nün kumpas ve kurgu delillerle oluşturduğu ve ABD'de devam eden bu dava, bize yapılan onca darbe ve saldırıların arkasında kimin olduğunu gayet iyi gösteriyor.

2- Halk Bank neyle suçlanıyor? Halk Bank ABD'nin, İran'a uyguladığı ambargoyu deldiği iddiasıyla suçlanıyor. Peki Halk bank gerçekte ne yaptı?

a) 2010'da ABD, Nükleer çalışmalarından dolayı İran'a ambargo uygulamaya başladı.

b) Mart 2012'den itibaren uluslar arası döviz sistemi üzerinden İran'a para transferi de yasakladı. 

c) Halk bankasında İran'a, döviz ve TL hesabı açıldı ve Türkiye ödemelerini Halk bank üzerinden yapmaya başladı. 

d) İran'da alınan enerjinin bedeli TL cinsiden Halk banka yatırıldı. Ancak İran, elindeki Türk Lirasını uluslar arası bankacılık sistemine sokamıyordu.

e) Bu yüzden Türkiye'den külçe altın satın alıp kendi ülkesine taşıyordu.

f) Temmuz 2013'te Amerika, İran ambargosunu sertleştirdi ve altın üzerinden ödeme yapılmasını da yasakladı.

3- Halk bank neden böyle bir şey yaptı? Çünkü Türkiye yurt dışında petrol ve doğal gaz alımı yapıyor. İran, Türkiye'nin sınır komşusu ve aynı zamanda en önemli petrol ve doğal gaz tedarikçisi. Dolayısıyla İran'a uygulanan ambargo Türkiye'yi ciddi anlamda etkiledi. Halk bank, enerji ticaretini sürdürmek ve ambargo kaynaklı olumsuz etkiyi en aza indirgemek için bu yolu seçti ve bu suç değildir.

4-  Halk bank ambargoyu deldi mi? 

a) Türkiye - İran arasındaki bu ticaretin Türkiye'deki tarafı Rıza sarrafın şirketiydi. 

b) Halk bank bu alışverişte aracı rolündeydi ve yaptığı tüm işlemler Birleşmiş Milletler kuralları çerçevesindeydi.

c) Halk bank her hangi bir ülkeyle mahiyeti belirsiz ve hukuksuz bir ticaret yapmadı. Yasaklı bir taraf, kişi, mal veya hizmetin dahil olduğu hiç bir işleme aracılık etmedi ve kaynağı belirsiz hiç bir para transferi yapmadı. 

d)  Halk bankası, İran'la yapılan ticari işlemlerde ABD'nin finansal sistemi ve para birimini kullanmadı. Zaten Halk bankın yaptığı işlemler, ABD'nin denetim kurumları tarafından 7/24 izleniyordu.  Yani Halk bank ABD'nin İran'a uyguladığı ambargoyu hiç bir şekilde delmedi.

5- Bu tür yöntemlerle Dünya'da başka örnekler var mı?

Mesela Almanya ve Fransa, yaptırımlar devam ederken İran'da çeşitli dev alt yapı projelerini üslendi. Amerikan firmaları Bung ve Cargill yıllarca arkadan dolaşıp İran'la çok büyük ticaretler yaptı.

6- ABD Halk bankı hedef almasının sebebi tamamen art niyet ve ekonomik bir saldırıdır. Çünkü Halk bank kuzey ırak petrol ve doğal gazının dünyaya satışında büyük rol üstlenmişti. Özellikle Pakistan ve Hindistan'ın İran'la ticaretinde aktif rol üstlendi ve bu ticaretin hacmi 100 Milyar dolardı. Halk bank balkanlarda hızla büyüdü ve coğrafyanın en büyük finans kuruluşlarından biri oldu ve bu da Amerikan bankaların için bir tehdit anlamına geliyordu. Böyle bir durum karşısında elbette Amerika ve İsrail'i rahatsız oldu.  7- Terör örgütü FETÖ bu davanın neresinde? 

Halk banka yapılan suçlamaların hepsi Fetö'nün yaptığı ve illegal olan dinlemelerin montajlı halleriyle yapılıyor.

ABD'deki savcılığın hazırladığı dosyaya baktığınızda 17-25 Aralık'ta Fetö'cü savcıların hazırladığı iddianamelerin aynısını göreceksiniz. Bire bir kopyasıdır ancak Fetö bu davada etkin bir unsur değil sadece ABD tarafından kullanılan bir maşa, bir araçtır.

8- ABD'nin gerçek amacı ne?  

a) Türkiye'yi ve Halk bankı uluslar arası kamuoyunda itibarsızlaştırmak. 

b) Türkiye'nin Orta Doğu politikalarındaki gücünü zayıflatıp bozmak ve taviz vermeyen duruşunu değiştirmek. 

c) Türkiye'ye para cezası kesere 15 Temmuz'da başaramadıklarını ekonomik darbe ile başarıp, Türkiye halkını ve Türkiye'yi dize getirmek.

Tabi hala Türkiye'yi ve Türkiye halkını tam anlamıyla tanıyamamışlar.

Bütün olay aslında budur ama hesaba katmadıkları ve unuttukları bir şey var..!

hiç kimse bu Millete diz çöktürüp boyunduruk vuramaz.

Kesilir ama çekmeye gelmez boynumuz. Gelecek olan saldırılara karşı hazırlıklı olmalıyız daha da çok saldıracaklar.

korkmuyoruz çünkü Allah bizimledir.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.