VİCDAN VE SORUMLULUKLAR

Yaradılışın amacı gereği sorumluluklar üstleniriz. Aileye, topluma ve kendinize karşı. Topluma olan sorumluluğunuz hem vicdanı nedenlerden dolayı, hemde ahde vefa ve ödenmesi gereken borçlardan dolayı doğar.

Her işin içinde bir hayır vardır deriz ya, her işe hayır niyetiyle yaklaşmakta ayrı bir haz veriyor. Keşke insanlarımızın herbiri bu bilinçle yaklaşsa diyorum, ama o kültürel altyapının çok eksikliğini görüyoruz.

Ve o temel kültürel altyapının eksikliği burada kendini gösteriyor. Eğitim çağımızda çocuklarımız artık sosyal sorumlulukların içinde değil, ders kitaplarının sayfası arasında büyüyor. Bu noktadan sonra oluşan materyalist yaklaşımların sorumlusu çocuklarımız değil, bu sistemi kuran bizleriz. ABD de üniversite ye giriş için en önemli kriter, öğrencinin temel sosyal hizmetlerde belirli bir saat gönüllü olarak çalışması kriteri aranıyor.

Başarı sadece notlarda değil, öğrencinin sosyal iletişimi ve sorumluluğu çerçevesinde ölçülüyor. Geleneklerimizle övünüyoruz ama sistem maalesef çocuklarımızı sorumluluk dairesinin dışına itiyor. Burada sorumluluk yine bize düşüyor sanırım. Bizimde ev ödevimizi daha iyi çalışıp, duyarlılığı artırmamız gerekiyor. Birbirimize karşı daha sorumlu, duyarlı ve saygılı bir toplumda çocuklarımızı yetiştirebilme dileğimle….

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.