VAR MISINIZ ŞEHİTLERİMİZDEN DUA ALMAYA?

Nasılsa herkes okulların bitişini konuştu. 

Arda Turan krizini bitirdi sayılır. 

Deniz Seki'nin haber değeri bile geçti gitti. 

Katar krizi hala TV programlarında tartışılırken;

 Sürekli değişen bir gündemde ana haber bültenlerinde tek değişmeyen şey şehit haberi ne yazık ki.. 

 Kanıksadık..

 Alıştık.. 

 Neden bu kadar tepkisiz kaldık. Neden kanıksar olduk. Sanki askerin şehit olması normal hale geldi. Neden artık haberlerde bile en fazla 1-2 dakikalık haberoluyor, nedenisyanlardayım.Toplumda artık askerin şehit olması, can vermesi gayet normal hale geldi neden? Dayan yüreğim diyorum ama dayanacak yürek mi kaldı….Unutma, bu şehit olmasaydı sıcak evinde çoluk-çocuğunla birlikte bu kadar rahat mutlu olamayacaktın, lüks eğlence yerlerinde bu kadar rahat eğlenemeyecektin, lüks lokantalarda bu kadar rahat güzel yemek yiyemeyecektin, hatta camilerde bu kadar rahat ibadetini yapamayacaktın…Yapamayacaktın birçok şeyi, hiç yapamayacaktın. Belki de vatansız kalacak, şimdilerde acıyarak baktığın bir Suriyeli  gibi olacaktın…Lütfen bunları biraz düşün…Neden bu tepkisizlik, neden bu umursamazlık neden???

Dünyanın en zor savaşlarından birisidir, teröristle savaş.  Ne zaman, nereden, nerede, geleceği belli değildir. Asla kuralı yoktur. Vicdansızdır, kahpedir, namussuzdur bir bakarsın gündüz masum halkın yanındadır, bir bakarsın senden bile milliyetçidir, bir bakarsın senden daha vatanseverdir.Karşında belli düşman yoktur, üniforması,  şekli yoktur. Hiç ummadığın, beklemediğin zamanda seni vurur. Asla mert değildir, yüz yüze çarpışmaz,  mertçe vuruşmaz,  çoğunlukla pusu atar, gece karanlığından faydalanmaya çalışır uzaktan vurmaya, el yapımı patlayıcı ile zarar vermeye öldürmeye çalışır.Herzaman taktiği vur kaçtaktiğidir. Her zaman dikkatli olacaksın herzaman uyanık, herzaman tetikte.Ama bu da çare değildir.Çünkü kahpedir. Kahpenin nasıl kocası çoksa bunların da dış destekçisi tahmininizdende fazladır.Sözde dostlarımız, müttefiklerimiz, komşularımız hepsi bunların destekçisidir.Lanet olsun hepsine. Tabi içerdeki vatan hainlerini de unutmamak gerekir. Sen güçlü olmazsan sen birlik olmazsan, sen şehitlerine gereken önemi vermezsen daha çok şehit verirsin.

Var mısın Denizli’m şehitlerimizden dua almaya? Şehitlerimizin zannedersem bizlerin duasına ihtiyaçları yoktur. Zaten onlar en büyük makamda değiller mi? Nasıl mı dua alalım onlardan?. Şehitlerimiz, Vatan için, Bayrak için, bizim için göz kırpmadan canlarını vermediler mi? Ya geride kalanlar? Aileleri, çocukları? Tamam devletimiz elinden geldiğince gereken yardımıyapıyor. Yeterli mi? Asla! Onlar için ne yapsak azdır. Çevremizdeki şehit ve gazi ailelerine en azından ayda bir evlerine ziyaret edebiliriz. Çocuklarına ayda bir gezdirsek, imkânlarımız ölçüsünde maddi ve manevi yardımda bulunsak, onların sorunlarına çözüm bulabilsek sizce de azda olsa haklarını ödemiş olmaz mıyız? Ben sizin için Denizli’min şehit ailelerinin adresini iletişim numarasını öğrenebilirim.Sivil toplum örgütleri bu konuda ilgilenmeye ne derseniz? Bu konuda TSK’nın güzel bir uygulaması vardır.Mutlaka her bayramda şehit ve gazi ailelerine ziyaret edilir. Bizler neden daha fazlası bir uygulama başlatmıyoruz. Daha konuşmadım, ama zannedersem mensubu bulunduğum yüz haber com aileside bu konuda bize yardımcı olacaktır. Şehitlerimiz cennette demezler mi çok şükür ben vatan için şehit oldum ama ailem çocuklarım yalnız değil onlarla ilgileniliyor. İyi ki şehit olmuşum, ilgilenenlerden Allah razı olsun diye bize cennetten dua göndermezler mi?

Ey, bu topraklar için toprağa düşmüş asker! 
Gökten ecdâd inerek öpse o pâk alnı değer.
Ne büyüksün ki kanın kurtarıyor Tevhîd'i...
Bedr'inarslanları ancak, bu kadar şanlı idi.
Sana dar gelmeyecek makberi kimler kazsın? 
"Gömelim gel seni târîhe" desem, sığmazsın.
Herc ü merc ettiğin edvâra da yetmez o kitâb...
Seni ancak ebediyyetler eder istîâb.
"Bu, taşındır" diyerek Kâ'be'yi diksem başına; 
Rûhumun vahyini duysam da geçirsem taşına; 
Sonra gök kubbeyi alsam da, ridânamıyle,
Kanayan lâhdine çeksem bütün ecrâmıyle; 
Mor bulutlarla açık türbene çatsam da tavan,
Yedi kandilli Süreyyâ'yı uzatsam oradan; 
Sen bu âvîzenin altında, bürünmüş kanına,
Uzanırken, gece mehtâbı getirsem yanına,
Türbedârın gibi tâ fecre kadar bekletsem; 
Gündüzün fecr ile âvîzenilebriz etsem; 
Tüllenen mağribi, akşamları sarsam yarana...
Yine bir şey yapabildim diyemem hâtırana.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Öğreten Öğretmen
Öğreten Öğretmen - 7 yıl Önce

Harika bir proje kesinlikle destekliyoruz Gökhan Bey

Ahmet BABA
Ahmet BABA - 7 yıl Önce

Kaleminize sağlık komutanım... alıştırıldık...kanıksadık... yazık edildik...