banner249

Yanlış anlama 17 yıl sonra düzeltildi 

Uşak'ta 17 yıl önce yeni doğan çocuğunu kaydettirmek için Nüfus Müdürlüğüne giden Hediye Arkın görevlinin "İsim?" sorusunu yanlış anladı ve kendi ismini söyledi. 

Yanlış anlama 17 yıl sonra düzeltildi 
banner240

Uşak’ta 17 yıl önce hayatının en mutlu günlerini yaşayan Hediye Arkın biz kız çocuğu sahip olmamın sevinci ile Nüfus Müdürlüğüne gitti. O gün öğrencilerin toplu işlem yaptırmalarından dolayı başları yeterince kalabalık olan memura doğum belgesini verdi. Memur işleri yetiştirmenin telaşıyla Hediye Arkın'a "İsim?" diye sordu. Kendi ismini sorulduğunu zannederek cevap veren Arkın sonrasını şu şeklide anlattı; "Çıktıktan sonra aklıma geldi biz çocuğun adını söylemedik, görümcem de bir dahaki geldiğimizde söyleyeceğiz herhalde dedi ve biz bıraktık gittik. Kimliği almaya geldiğimizde biz Tuğçe Arkın bekliyoruz, bize bir numara verdiler kimliği aldık bir de baktık kimlikte Hediye Arkın yazıyor. İtiraz ettik isim Tuğçe Arkın olacak dedik, ısrarla bu numaradan bu isim çıkıyor dediler. Yine itiraz ettim, Hediye benim ismim dedim, bir şey yapamayız sizin kaydınız Banaz'da dediler, ya Banaz'dan işlerinizi halledeceksiniz yada mahkemeye vereceksiniz. Neyse bıraktık çıktık. Kızım o gün bu gündür Hediye Arkın ismini kullandı."

Bu zaman zarfında aynı ismi kullanan anne kız bir çok karışıklıkla baş etmek zorunda kaldı. Küçük Hediye her ne kadar evde, mahallede, akrabalar arasında Tuğçe olarak çağrılsa da resmi dairelere, okulda Hediye olarak biliniyor bu da ilginç olayların yaşanmasına sebep oluyordu. Anne Hediye Arkın bunlardan bazılarını şu ifadelerle anlattı; "Bir sağlık ocağına gidiyoruz ben Hediye Arkın diyorum, onlar, 2000 doğumluya mı? Yoksa 70 doğumluya mı? diyorlar, böyle diyerek işin içinden çıkmaya çalışıyorlar veya ben kimliğimiz veriyorum yaşınızda sorun var diyorlar, yok o kızım diyorum, buna benzer sorunlar yaşıyorduk. Onun için artık kızımın ismini değiştirmeye karar verdik. Veli toplantılarında Hediye Arkın'ın annesi Hediye Arkın deyince herkes bana bakıyordu ben de espriyle karışık olarak kızıma adını veren olmadı kendi adımı verdim diyerek geçiştiriyordum. Şu anda isim değiştirmek o kadar kolay değil ama çocuk 18 yaşına girecek ve kimliği değişmesi gerekiyor. Kızıma artık Hediye'yi koyma sadece Tuğçe'yi koy dedim, o da "Anne o benim velinimetim onu da kullanacağım dedi ve ismi Hediye Tuğçe olarak değiştirdik"diye konuştu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER