banner249

Uşak’ta tiyatro coşkusu

Uşak Belediyesi bu yıl ilk defa ‘Tiyatro Festivali’ düzenledi. Festivalin açılışında ise Denizli'den giden Tiyatro Cezve adlı tiyatro grubunun "İntifada" isimli oyununu sahnelendi.

Uşak’ta tiyatro coşkusu
banner240

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan'ın katılımıyla belediye binası önünde mehteran takımı gösterisiyle başlayan kortej yürüyüşü, 15 Temmuz Şehitler Meydanı'nda son buldu. Değişik illerden gelen tiyatro ekiplerinin katıldığı korteje, Uşak’lı vatandaşlar büyük bir ilgi gösterdi. Uşak’ta sanatla dolu günlerin yaşanacağını ifade eden Başkan Cahan, “Uşak sanat adına tarihi günlerinden birini yaşıyor” dedi.

Cahan, “Şehrimizde ilk defa bir tiyatro festivali düzenliyoruz. Yaklaşık 8 tane ilimizden gelen tiyatro kulüpleri burada. Etkinlikler halka açık ve ücretsiz. Sanatla iç içe olan bir şehiriz. Özellikle tiyatro kulübümüzün bir yıllık serüveninde hep birlikte güzel işler yaptık. İnanıyorum ki vatandaşlarımız dolu dolu bu festivalden yararlanacak. Uşak için bir ilki başarmanın mutluluğunu ayrıca yaşıyoruz. Şehir dışından gelerek burada gösteri yapacak tiyatrocu kardeşlerime de çok teşekkür ediyorum. Bundan sonraki yıllarda da bu tür festivallerimizi artırarak Türkiye ve Dünya çapında ilimizin adına duyurmak istiyoruz” diye konuştu.

Uşak Belediyesi Şehir Tiyatrosu eğitmeni Murat Çubukçu, 2 çocuk, 5 yetişkin oyunu olmak üzere 7 tane oyunun sahneleneceğine değinerek, “7’den 77’ye herkesi düşünerek oyunlarımızı sahneleyeceğiz.Değişik illerimizden gelen profesyonel ekiplerimiz de şehrimizde güzel oyunlar sahneleyecekler. Festivalimizde sadece oyunlarımız yok aslında. Buraya gelen, misafir ettiğimiz ekiplerin söyleşi ve eğitimleriyle beraber sanatseverlerle buluşacağız. 5 gün sürecek festivalin kapanışında da Uşak Belediyesi Şehir Tiyatrosu olarak “Pardon” adlı komedi oyununu Uşak halkına sahneleyeceğiz” dedi.

Festivalin açılışında ise Denizli'den gelen Tiyatro Cezve adlı tiyatro grubunun "İntifada" isimli oyununu sahnelendi.

Güncelleme Tarihi: 24 Mart 2017, 14:19

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER