banner249

Geleneksel esnaf festivali başladı

Uşak Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen Esnaf Festivali’nin bu yıl üçüncüsü için kurdele kesildi.

Geleneksel esnaf festivali başladı
banner240

Türkiye’nin en geniş kapsamlı esnaf festivali için Belediye hizmet binasından 15 Temmuz Şehitler Meydanı’na kadar mehteran eşliğinde kortej düzenlendi. Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan’ın yanı sıra, oda başkanlarının ve çok sayıda vatandaşın katıldığı kortej maskotlarla renkli görüntülere sahne oldu. Vatandaşlara karanfiller dağıtılan yürüyüş büyük ilgi gördü.

Öte yandan 15 Temmuz Şehitler Meydanı’nda son bulan kortejde, Türkiye adına Balkan Şampiyonası’nda mücadele eden ve çok sayıda madalya ile dönen UTAŞ Uşakspor Karate takımı büyük bir coşkuyla karşılandı. Ayaklarının tozuyla festivale farklı bir atmosfer katan minik karateciler alkışlar eşliğinde alana gelirken, Başkan Cahan sporculara madalyalarını takdim etti.



BAŞKAN CAHAN: İKİ BAYRAMI BİR ARADA YAŞIYORUZ
Al Bayrağı dalgalandıran gençlere teşekkürlerini ileten Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Uşak için mutlu bir gün yaşandığını belirtti. Esnaf Festivali’nin açılışının yapıldığını ve Türkiye’nin en kapsamlı festivallerinden birisinin 3. kez şehir halkına armağan edildiğini ifade eden Cahan, “Esnaflarımız ve hemşerilerimiz güzel bir organizasyon ile keyifli ve kazançlı bir hafta geçirecek.” dedi. Uşak Esnaf Odaları Birliği ve esnaf odaları ile el ele verdiklerini ifade eden Başkan Cahan, bir hafta boyunca esnafların Atapark’ta olacağını belirterek, sanatsal ve kültürel etkinliklerle renkli bir festivalin yapılacağını paylaştı. Tüm halkı alana davet etti.

Çifte bayram yaşadıklarını paylaşan Başkan Cahan, “Bugün 23. Minik Yıldızlar Balkan Karate Şampiyonası’nda ilimiz adına önemli bir başarı yakalayan UTAŞ Uşakspor Karate takımımızı karşıladık. Milli Takıma en çok sporcu veren ve yapılan müsabakalarda en çok madalya kazandıran takım olduk.” açıklamalarında bulundu. Pazar günü yakalanan UTAŞ Uşakspor’un erken şampiyonluğunu da anımsatan Cahan, Uşak’ın spordan kültür ve sanata kadar her alanda kendisinden söz ettirdiğini vurguladı.



Öztürk: Başkanımızın her zaman yanında olacağız

Uşak Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Saadettin Öztürk ise, “Esnaf Festivalimizin ilkini iki yıl önce yapmıştık. Bu tarz festivalleri hayata geçirmek oldukça zordur. Başta Belediye Başkanımız Nurullah Cahan olmak üzere tüm ekibine çok teşekkür ediyoruz. Sayın Belediye Başkanım bizi hiçbir zaman yalnız bırakmadı ve daima yanımızda oldu. Bizler de daima onun yanında olmaya devam edeceğiz. Alışveriş yapanlar Uşaklı, satanlar Uşaklı ve kazan biz oluyoruz. Festivalimizin hayırlı ve uğurlu olsun.” temennisinde bulundu. Gençlerin başarısını da kutlayan Öztürk, Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan’a, antrenörlere ve sporculara teşekkürlerini iletti.

Türkiye’ye adına en çok madalyayı Uşak kazandı

Sırbistan’ın Belgrad şehrinde yapılan 23. Minik Yıldızlar Balkan Şampiyonası’nda 7 sporcuyla Türkiye’yi temsil eden Uşak’ın tek Milli Takım Antrenörü Dinçer Güngör, “Türkiye’den Milli takıma en çok sporcu veren kulüp UTAŞ Uşakspor Karate Kulübü’dür. Uşak’tan toplamda 8, kulübümüzdense 7 sporcuyla ülkemizi temsil ettik. Sporcularımız madalya ile döndü. Ayrıca Milli takıma en çok madalya kazandıran il de Uşak oldu. Bunlar da Başkanımızın ve Belediyemizin sayesinde. Çok emek harcadık, çok çabaladık ve en sonunda da başardık.” dedi.

Antep’te yapılan Türkiye Şampiyonası’ndan en çok madalya kazanan kulüp olarak Balkan Şampiyonası’na moralli gittiklerini dile getiren UTAŞ Uşakspor Karate Kulübü Antrenörü Özlem Akkoyun ise, “Milli takıma en fazla sporcu veren kulüp biz olduk. Mutlu olarak gittiğimiz Balkan Şampiyonası’nda 7 sporcumuz 8 kategoride mücadele etti ve hepsi de madalya aldı. Bize destek veren Belediye Başkanımıza çok teşekkür ederiz. Hedeflerimiz artarak devam edecek.” açıklamalarında bulundu.

Minikler Sonuçtan Memnun

Alanda konuşan Türkiye Şampiyonu ve 2. kez Balkan Şampiyonluğu unvanını elde eden Süleyman Aydemir, antrenmanlara hız kesmeden devam ettiklerini belirtti. Türkiye birincisi ve Balkan Şampiyonası’nda ikincilik kazanan Sümeyra Gürbüz de, “Bu başarıyı yakalamaktan, ülkemizi temsil etmekten dolayı gurur duyuyorum. Başkanımıza çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

ATAPARK’TA KESİLEN KURDELE İLE FESTİVAL BAŞLADI
Daha sonra Atapark’ta düzenlenen programda kurdele kesilerek Esnaf Festivali başlatıldı. 6 Mayıs’a kadar sürecek olan festivalin ilk gününde Berat kandili nedeniyle Mevlid-i Şerif okundu.

Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği ve Uşak Belediyesi işbirliğiyle yapılan festivalde birçok yerel sanatçının yanında ünlü simalar da sahne alacak. Her gün farklı gösterilerin izleyicilerle buluşacağı şenlikte her konser öncesinde Doğukan Alsay İnteraktif ve animasyon gösterisi izleyenlerle buluşacak. 30 Nisan Pazartesi Günü Rock müziğinin sevilen grubu Gece Yolcuları saat 21.00’de sahne alacak. 2 Mayıs Çarşamba Günü Türk Halk Müziğinin temsilcisi Hüseyin Kağıt Uşaklılarla buluşacak. 4 Mayıs Cuma Günü ise günümüz müziğinin sevilen ismi Haşim Tayyar vatandaşların karşısına çıkacak.

İndirimli ürünlerin, yöresel tatların ve çocuklar için özel gösterilerin yer alacağı Festival gündüzleri de misafirlerini ağırlayacak.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER