banner249

Başkan Cahan minik bilim insanlarını yalnız bırakmadı

Ergenekon Ortaokulu tarafından hayata geçirilen TÜBİTAK 4006 Fuarı, Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan’ın katılımıyla açıldı.

Başkan Cahan minik bilim insanlarını yalnız bırakmadı
banner240

Mezun olduğu Ergenekon Ortaokulu’nda düzenlenen TÜBİTAK 4006 Fuarı’nın açılış programına katılan Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan eğitimcilerle ve öğrencilerle fuarın açılış kurdelesini kesti. Miniklerin emekleriyle ortaya çıkarttıkları sergideki eserleri bir bir gezen ve öğrencilerden çalışmalar hakkında bilgi alan Belediye Başkanı Nurullah Cahan miniklerin mutluluğuna ortak oldu.

Yaklaşık 50 öğrencinin katıldığı fuarda bilgisayar teknolojileri, fen bilgisi, matematik, teknoloji tasarım ve sosyal bilgiler alanlarında toplamda 24 proje sergilendi. Teknoloji tasarım ve resim sergisi alanlarında ürünler de görücüye çıktı. Öğrencilerin kendi fikirlerinden ürettikleri ve aileleriyle, öğretmenleriyle birlik içerisinde çalışma yürüttükleri projeyi önümüzdeki yıl genişletmek ve TÜBİTAK 4007’yi hayata geçirmek istediklerini kaydeden Okul Müdürü Ramazan Sırıklıgil, “TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarımızın açılışını gerçekleştirdik. Sağolsunlar başkanımız da teşrif ettiler. Amacımız öğrencilerimize sadece tüketmeyi değil, üretmeyi öğretmek ve neler yapabileceklerini göstermek. Gelen herkese teşekkür ediyoruz.” dedi.



Proje nedeniyle memnun olduklarını ifade eden Ergenekon Ortaokulu 8. Sınıf öğrencisi Şevval Bulut ise, “Ben çok mutluyum. İlk olarak Okul Müdürümüz Ramazan hocamıza teşekkür ederim. Belediye Başkanımız Nurullah Cahan’a ve öğretmenlerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Onlar sayesinde böyle bir projeye ev sahipliği yaptık.” dedi. Fen sözlüğü yaparak öğrencilerin eğitimini kolaylaştıracak bir çalışmaya imza atan Aylin Yıldırım da hayata geçirdikleri proje nedeniyle mutlu olduklarını aktardı. Minikler Belediye Başkanı Nurullah Cahan’a yalnız bırakmadığı için teşekkür etti.

BAŞKAN CAHAN: TÜRKİYE EMİN ELLERDE, GENÇLERİMİZ YETİŞİYOR

5, 6, 7 ve 8. sınıf öğrencilerinin çok güzel işler çıkarttığını kaydeden Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Ergenekon Ortaokulu’nun özel bir anlamı olduğunu söyledi. Cahan, “Öğrencilerimiz TÜBİTAK 4006 kapsamında güzel projeler hazırlamışlar. Ben tüm öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Öğrencilerimiz pırıl pırıl, zeki ve çalışkan. Ayrıca Ergenekon Ortaokulu benim mezunun olduğum okul. O nedenle bu TÜBİTAK açılışına bizzat iştirak ettim. Öğrencilerin de bu mutluluğunu görünce ayrıca mutlu oldum. Okul müdürümüze, öğretmen arkadaşlarımıza, velilerimize çok teşekkür ediyorum. İnşallah Uşak ve Türkiye emin ellerde, gençlerimiz yetişiyor.” ifadelerine yer verdi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER