TOPLUMSAL İLETİŞİMDE ALGI KÖRLÜĞÜNE DAİR

Bir şekilde yaşantımızı idame ettirme yolunda çabalıyoruz. Kimilerimiz simit satarak, kimilerimiz fikir üreterek karnımızı doyuruyoruz. Toplum farklı saflarda rollerini oynuyor, senaryo ise çok değişmiyor. Toplumun gelişim senaryosundaki en önemli aktörlerin başında yerel yönetimler geliyor.

Bu anlamda toplumun gelişimi için önemli bir sorumluluğa sahip olan yerel yönetimlerin yanısıra, sivil toplum kuruluşlarıda senaryonun geliştirilmesi adına üzerine düşen görevi yerine getirmek için gayret sarf ediyor. Burada karşılaşılan en önemli sorunların başında, toplumun takdir etme ve algılama mekanizmasının işlememesi geliyor. Toplum burada duyarsızlıkla suçlanmamalı, zira burada işin sosyal iletişim boyutu devreye giriyor. Toplumsal altyapı eksikliği, iletişimsizliğin en önemli nedeni.

Şirketlerimizin PR yani halkla ilişkiler konusunda başarılı olamaması, iletişim konusunda ne denli zayıf olduğumuzu zaten ortaya koyuyor. Sosyal medyayı bu anlamda çok takdir ediyorum, çünkü bu altyapı eksikliğimizi, teknolojiye açık bir kesimde yerleştirmeyi başardı. Basın ilan kurumu (BİK) nun bu Cumartesi düzenlemiş olduğu "Cumartesi Buluşmaları" kapsamında bir araya geldik ve temelinde iletişimin önemi üzerinde hemfikir olduk ve eksikliklerimiz konusunda özeleştiride bulunduk.
İlimizin gelişiminde rol üstlenen kişi ve kurumların iletişimini toplum ile sağlayan en önemli arter damar tıkalı ve bypass a ihtiyacı var. Toplumun sesini duyabilmemiz ve sesimizi topluma duyurabilmemiz adına, bu yaşamsal sorunun çözümüne hazırız. Yaşamın devinimi ve senaryonun gelişimi adına.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.