TEŞEKKÜR

Denizli Basın İlan Kurumu ile Özel Servergazi Eğitim Kurumlarının ortaklaşa düzenlediği İstanbul Gezisi, yoğun iş temposundan bunalan basın çalışanları için güzel bir moral oldu. Dolu dolu iki günlük programda neler yoktu ki…

Mesleki yaşantım boyunca birçok organizasyona ve gezi turlarına katılma fırsatım oldu. Ama hiçbir gezi beni bu kadar cezp etmemişti. Organizasyonun mimarı hiç şüphesiz Denizli Basın İlan Kurumu Müdürü Halit Peltek idi. Muhteşem bir program yapmıştı. Her şey tıkır tıkır işliyor, geziye katılanlar olarak mükemmel vakit geçiriyorduk.

Denizli Özel Servergazi Eğitim Kurumları Genel Müdürü Recep Ali Yalçın da yine bu organizasyonun gerçekleşmesinde büyük fedakarlıkta bulundu. Dolu dolu iki günlük gezi programının hem maddi, hem manevi sponsorluğunu üstlenmişti. Gezi sırasında kendisini biraz daha iyi tanıma fırsatı buldum. Oldukça saygılı, ölçülü, esprili, keyifli ve muhabbetine doyum olunmayan tam bir bey efendiydi.
Gelelim iki günlük İstanbul Turunun ayrıntılarına…

İstanbul’a ayak basar basmaz ilk ziyaretimizi Zaman Gazetesi’ne yaptık. Gazetenin Haber koordinatörü Erkan Acar, gazetenin tüm detaylarını üşenmeden saatlerce anlattı. Üstüne basa basa dijital medyanın geleceğin medya sektöründe lider haline geleceğini söyledi.
Ardından Zaman Gazetesi köşe yazarlarından Kerim Balcı ile bir araya geldik. Ortadoğu’daki gelişmeleri ve Suriye ile yaşanan gerilim ile ilgili görüşlerini bizlerle paylaştı.
Programın ikinci adresi Hürriyet Gazetesiydi. Yazı İşleri Müdürü Tufan Türenç, o yaşlı haliyle bizi kapıda karşıladı. Çok beyefendi biriydi. Oda dili döndüğünce medyadaki son gelişmeleri ve rekabet ortamını anlattı. Garip ama oda üstüne basa basa dijital medya dedi.
Programın üçüncü adresi ise Habertürk Gazetesi oldu. Gazetenin istihbarat şefi Rıdvan Bıyık, gazete ve televizyon binasının katlarını tek tek gezdirdi. İnceleme gezisinden sonra ilk günü böylece kapatmış olduk.
Gezinin ikinci gününde ise Sabah Namazı için Eyüp Sultan Camiine gittik. Oradaki teneffüsü ve atmosferi yaşamış biri olarak hayran kaldım…
Akabinde Sabah Gazetesi’ni ziyaret ettik. Gazetenin istihbarat şefi Ertuğrul Erbay da, kısa bir panelle deneyimlerini aktarmış oldu.
Medya ziyaretlerinin ardından turist rehberi Osman Filizler eşliğinde önce Sultanahmet Camii ve ardından özel bir tekneyle Boğaz Turunu gerçekleştirdik. Filizler, 2 saat süren tekne turunda hiç yorulmadan Boğazdaki her yalının, her camiinin ve her sarayın ayrı ayrı hikayelerini anlattı. O kadar güzel anlatıyordu ki, sanki o anı yaşayanlardan biri de bendim…
İşte İstanbul Turunun 2 günlük programı böyleydi…
Bizleri güler yüzleriyle karşılayan ve deneyimlerini bizlerle paylaşan değerli büyüklerime, yani meslektaşlarıma bu köşemden tekrar teşekkür ediyorum.
Gelelim teşekkürü en çok hak eden o iki kişiye. Çünkü bu organizasyonun mimarları onlardı.

HALİT PELTEK
Geldiği günden bu yana sosyal yönüyle bir anda Denizli Basın çalışanları ile kaynaşmayı sağladı. Koltuğundan kalkmayan müdür tiplemelerinin aksine nerede bir sıkıntı varsa oraya koştu. Deyim yerindeyse o koltukta doğru dürüst oturmadı. Gazetecileri ziyaret ediyor, tek tek dertleşiyor, gazete patronu ile gazete çalışanları arasında bazen köprü vazifesi görüyor, hiç bıkmadan, usanmadan ve yorulmadan onlar için sürekli ama sürekli bir şeyler yapmaya çalışıyor.
Derken Cumartesi Buluşmaları adı altında hafta sonları bir kaynaşma toplantısı programı düzenledi. Öylesine güzel bir sinerji oluştu ki, her hafta sonu basın çalışanları o toplantıda bulunmak için tüm programlarını ona göre ayarlamaya başladı. Böylelikle basın çalışanları arasındaki dayanışmayı yeniden tesis etmiş oldu. Denizli Basınına renk, kalite ve çeşitli etkinliklerle kaynaşmayı yeniden getiren Denizli Basın İlan Kurumu Müdürü Halit Peltek’e de buradan teşekkürlerimi bir borç bilirim.

RECEP ALİ YALÇIN
Denizli’ye atanalı sanırım 1 yıl oldu… Bu organizasyonda çok büyük bir payı vardı. Bundan önce ki Afyonkarahisar’a gezisini de yine o organize etmişti. Ona gitmemiştim. Ama gidenler hala o geziyi anlatıyor. İstanbul Gezi Programında gösterdiği fedakarlıktan dolayı başta Servergazi Eğitim Kurumları olmak üzere basına gösterdiği bu yakın ilgiden dolayı sayın Recep Ali Yalçın’a tüm meslektaşlarım adına teşekkür ediyorum.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.