banner249

Manisa'ya Trambüs müjdesi

Manisa’da şehir içi ulaşımın rahatlaması noktasında çalışmalarını sürdüren Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Malatya’dan sonra Ankara’da da Trambüs incelemesi yaptı. Sincan’da yerli Trambüs üretimi yapan fabrikayı ziyaret eden Başkan Ergün, firma yetkililerinden bilgi aldı.

Manisa'ya Trambüs müjdesi
banner240

Manisa’nın ulaşım sorununu çözmek adına arayışlarını sürdüren Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Ankara Sincan’da yerli Trambüs üretimi yapan bir fabrikayı ziyaret etti. Başkan Ergün’e incelemeler sırasında Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Yılmaz Gençoğlu, Aytaç Yalçınkaya ile birlikte Ulaşım Daire Başkanı Mümin Deniz de eşlik etti. Burada firmanın Genel Müdürü Aytunç Günay, Trambüs Proje Müdürü Safi Alkaşı ve Elektrikli Araçlar Proje Koordinatörü Emrah Dal tarafından karşılanan Başkan Ergün, yerli Trambüsleri inceleyip bilgi aldı. Daha önce benzer bir ziyareti Malatya’ya gerçekleştiren Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ergün, burada da şehir içerisinde kullanılan Trambüsler hakkında bilgi alarak Manisa’da yapacakları çalışmalar ile ilgili fikir alışverişinde bulunmuştu.

“Uzun Süredir Bu Proje Üzerinde Çalışıyoruz”

Manisa’ya kazandırmak istedikleri Trambüs projesi hakkında uzun süredir çalışma yürüttüklerini hatırlatan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ergün, “Bu çalışmalar doğrultusunda ekibimizle birlikte yoğun mesai harcıyoruz. Malatya’da yaptığımız incelemelerde önemli bilgiler edindik. Ankara’da yerli Trambüs üretimi yapan fabrikamızda da araçlar hakkında bilgi aldık. Bilindiği üzere yurt dışında da buna benzer çalışmalarımız olmuştu” diye konuştu.

“OSB ve Üniversite Hattı Rahatlar”

Manisa’da özellikle Organize Sanayi Bölgesi ve Muradiye Kampüsü’ne giden araçların şehir içinde önemli bir yoğunluk oluşturduğuna dikkat çeken Başkan Ergün, “Amacımız bu yoğunluğun önüne geçmek. İlimizde her gün bin 400 servis aracı 25 bin yolcuyla trafiğe çıkıyor. Bununla birlikte şehir içi trafikte önemli bir yoğunluk yaşanıyor. İşte bu noktada Trambüs projesinin önemini anlayabiliyoruz. Amacımız bu çalışmaları biran önce tamamlayıp Trambüs’ü Manisa’da hizmet verir hale getirebilmek” dedi. 

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER