banner249

Enerji verimliliği derneği gelecek nesilleri bilinçlendiriyor

Enerji Verimliliği Derneği Denizli Şubesi, Enerji Verimliliği konusunda çocukları bilgilendirmeye ve bilinçlendirmeye devam ediyor.

Enerji verimliliği derneği gelecek nesilleri bilinçlendiriyor
banner240

 Her yıl düzenlediği Anaokulu öğrencileri ile tiyatro gösterisi ve ortaokullar arası Enerji Verimliliği ve Yenilenebilir Enerji Kaynakları konulu maket yarışması düzenleyen dernek, ödül törenini tiyatro gösterisi ile şenlendirdi.

EGS Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirilen etkinliğe; Denizli Vali Yardımcısı Kemal İnan; Deski Genel Müdürü Doç.Dr. Mahmud Güngör, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ramazan Yılmaz, Aile Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ahmet Altın, dernek üyeleri, sivil toplum örgüt başkanları ve birçok misafir katıldı.

Devlet Tiyatro Sanatçısı ve Enerji Hanım yüzü Süeda Çil’in program sunuculuğu yaptığı gecede açılış konuşmalarını yapan Enerji Verimliliği Derneği Denizli Şube Başkanı Mehmet Akgün; “Enerji hayatımızın yaşam kaynağı ve artık herkes biliyor ki Ülkemiz enerji kaynakları konusunda ne yazık ki yetersiz. Dışa bağımlılığımızı azaltmak, ülke ve kendi ekonomimize katkı sağlamak için enerji kullanımında verimli olmak zorundayız. Yaşam standartlarımızdan ödün vermeden çok basit önlemler ile gerek evlerimizde gerekse iş yerlerimizde ciddi anlamda kazançlar elde etmemiz mümkün. Biz Enerji Verimliliği Derneği Denizli Şubesi olarak 7 den 70 herkese eğitimler vererek bu kazançları kazandırmaya çalışıyoruz.  Genel Merkezimizin Türkiye çapında yürüttüğü projelerimiz ile ülkemizde yılda 15 milyar TL tasarruf beklemekteyiz. Denizli şubesi olarak biz takım projelerimize,  ilimizde öğrencimize enerji verimliliğini anlatarak, Sanayimizde enerji etütleri gerçekleştirerek, Ev hanımlarımıza eğitimler düzenleyerek destek olduk. Ve bu çalışmalarımızın sonucunda Denizli’mize yılda 600 milyon TL tasarruf hedefi koyduk. Bu tasarrufa ulaşmak içinde çalışmalarımız hızla devam etmekte.” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından Vildan Eğitim Kurumu Anaokulu öğrencileri hazırladıkları “Çok Geç Olmadan” adlı tiyatro gösterilerini sergiledi. 4-5-6 yaş grubundan oluşan gösteride minikler büyüklerine enerji verimliliği konusunda oldukça etkili mesajlar verdi. Tiyatro gösterisi sonrası düzenlenen Ortaokullar Arası Enerji Verimliliği ve Yenilenebilir Enerji Kaynakları konulu maket yarışmasının ödül töreni gerçekleşti.

Yarışma da 1. Liği Hacı Yılmaz Emine Urhan İmam hatip Ortaokulundan Özgür Özen, 2. Liği Doğa Kolejinden Ege Özdemir, 3.lüğü Vildan Kolejinden Mehmet Esat Işık, mansiyon ödüllerini Mükerrem Mehmet Eke Ortaokulundan Selma Sert ve Ferhatlar Kolejinden Şevval Sönmez kazandı. Ayrıca yarışmaya katılan tüm öğrencilere Enerji Verimliliği Derneği Genel Merkezinden Gelen Genel Sekreter Yeşim Beyla tarafından anı hediyesi takdim edildi.

Etkinlik toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER