banner249

Çevre dostu gelinlikler geliyor

Artık gelinlikler de çevre dostu oluyor. İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Moda ve Tekstil Bölümü Mezunu Yeliz Cengiz, gelin adaylarının doğallığa yöneldiğini ve 2017 dönemi için artık gelinliklerin keten, pamuk gibi doğal kumaşlardan yapılacağını söyledi.

Çevre dostu gelinlikler geliyor
banner240


İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Moda ve Tekstil Bölümü Mezunu Yeliz Cengiz; yün, kaşmir, pamuk, ipek, keten gibi kumaşların polyester yerine yeniden gündeme geldiğine dikkat çekerek, “Günümüzde suni ipek, polyester, akrilik, asetat ve naylon ağırlıklı kumaşlar tercih ediliyor. Bunlar, leke tutmuyor, kırışmıyor ama naylon ve plastikten elde edilen kumaşlar derinin hava almamasına neden oluyor. Bu nedenle doğallığa dönüş yaşanıyor” dedi. Günümüz gençlerinin şıklık ve rahatlığa odaklandığını vurgulayan Cengiz, gelinlerin doğal görünümü tercih ettiğini kaydetti. Saç, makyaj, el buketleri ve organizasyonla ilgili her detayda doğallığın ön plana çıktığını aktaran Cengiz, “4 bin yıl önce Mısır’da gelinler beyaz keten gelinlikler giyerdi. Birçok ülkede de keten tercih ediliyor. Keten ve pamuk gibi kumaşlarla hem doğal hem de daha hesaplı gelinlikler tasarlamak mümkün. Gelecek dönem doğal gelinlikler ön plana çıkacak” diye konuştu.

“2017’NİN 15 DOĞAL GELİNİ”
Doğal gelinler için doğal kumaşlardan gelinlikler tasarladığını anlatan Yeliz, ‘’2017 yılının 15 doğal gelini için 15 farklı tasarım hazırladım. Hepsinde keten, ipek ve pamuklu kumaşlar kullandım. Doğal görünmek isteyen gelinlere yeni bir soluk getirmek istedim’’ ifadelerini kullandı.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER