banner249

Bilişim sektörler toplantısına Dosbil çıkarması

Denizli’nin tanınmış firmalarından Dosbil Bilgisayar İzmir Hilton’da yapılan Bilişim sektörü toplantısına damga vurdu.

Bilişim sektörler toplantısına Dosbil çıkarması
banner240

 

Siber güvenliğin konuşulduğu toplantıda sunum yapan Dosbil Genel Müdürü Mustafa Kaygın’ın BT Vizyonu konulu sunumu büyük bir ilgi ile izlendi, Mustafa Kaygın, Bilişim dünyasının 3 ana hedefe kitlendiğini belirterek bunların, 1.Siber Güvenlik 2.IOT 3.olarak da Bulut teknolojileri üzerinden Analiz, Raporlama ve Karar destek konuları olduğunu belitti.

Bu gün burada Siber Güvenlik, adına çözüm ortaklarımız Dell SonicWall ve TrendMicro ile en son gelişmeleri aktarıyor olacağız.

 

IOT İSE

“Nesnelerin interneti olarak gündemimize oturan temel kavramı, canlı veya cansız kaynakların, elektronik devreler, sensörler ve nano teknolojik ürünler vasıtasıyla birbirleriyle iletişime geçmesi, yani yönetilebilir veri aktarması olarak özetleyebiliriz. Nesnelerin interneti (IoT) terimi ilk olarak 1999 yılında İngiliz Fütürist Kevin Ashton tarafından kullanılmış ve orada IoT’nin M2M (makineler arası iletişim) alanının ötesine geçeceğine dikkat çekilmiştir.

 

Dördüncü Endüstri Devrimi ile şüphesiz birçok yeni sektör açılırken, değişime ayak uyduramayan çoğu sektörün de kaybolmasına şahit olacağız. Yeni endüstriye ayak uyduramayan ülkeler, şirketler, çalışanlar da dâhil olmak üzere her şey bu durumdan olumsuz etkilenecek.

 

Burada KODAK gibi fotoğraf, röntgen film endüstrisinin % 80 ini sahip bir dev firmanın Dijital dünyayı iyi okuyamadığı için 2 yılda piyasadan çekildiğini biliyoruz.

 

 “Endüstri Devrimlerinin gelişimi ile önce kol gücü ile çalışanlar, sonra teknisyenler işlerini kaybetmeye başlamıştı. Yeni devrim, en çok mühendisleri tehdit etmektedir. Ancak açılacak yeni iş kolları bu negatif etkiyi kısa sürede tersine çevirebilir. Dolayısıyla bugün adını koyamadığımız birçok işkolu da önümüzdeki kısa sürede gündemimizde yerini alacaktır.

İnternet üzerinden bilgi analizleri yapan Sayın Cüneyt Karakaya bir reklamcı olmamasına rağmen yaptığı bir reklamla ödül aldı. Ford kamyonları için hazırladığı reklamın konusunu şöyle tespit etmiş, kamyoncular kendi aralarında ne konuşur sorusuna aldığı cevap. Hanım Ağa’dır ,Hanım Ağa Alanya da yaşayan bir nakliye şirketi sahibi bir bayandır. Onun hikâyesini reklama taşıyan Cüneyt Bey herkesin beğenisini kazanan bir reklam filmi hazırlamıştır. Bu örnekleri çoğaltabiliriz. Caddeye  konulan bir kamera ile geçenlerin cinsiyetini, yaklaşık yaşını, boyunu, kilosunu analiz ederek, bize yapacağımız iş için yol gösterecektir. Eğer gençlerin yoğun olduğu bir cadde ise onlara yönelik aktivite yapmak gerekir.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER