TEDİRGİNLİK ARTIYOR

Bu hafta beklentilere geçmeden önce kısaca geçen hafta piyasaları etkileyen ve etkisi bu haftada devam edecek gelişmelere bakmak lazım. 

Cuma günü Federal Soruşturma Bürosu (FBI) Direktörü James Comey'in ABD Kongresine gönderdiği mektupta Hillary Clinton'ın e-posta “skandalı” ile ilgili yeni bilgilere ulaştıklarını ve bu kapsamda soruşturmayı yeniden açacaklarını bildirmesi 8 Kasım’da tamamlanacak ABD başkanlık seçimleri öncesi büyük bir şok etkisi yarattı. 

Bazı yorumlarda Clinton ile Trump arasındaki farkın 4-5 puandan 1-1,5 puana kadar indiği söyleniyor. Yurt içinde TCMB Başkanı Murat Çetinkaya 2016 yılının son Enflasyon Raporu sunumu çerçevesinde Banka’nın revize ettiği enflasyon tahminlerini açıklarken para politikasındaki işleyişe yönelik açıklamalar yaptı. 2016 yıl sonu enflasyon tahmini %7,5 ve 2017 yıl sonu enflasyon tahmini %6,5 olarak öngörülüyor. 

Ekim ayında dolar % 3,5 artışla finansal ürünler içinde en hızlı performansa sahip ürün oldu. Kasım ayı tedirginliğin yani piyasaların stresinin devam edebileceği bir ay olmaya aday gibi görünüyor. Çarşamba akşamı ABD’de FED toplantısında faiz artırımı çıkmayacak olsa da Aralık ayı ile ilgili mesajlar dolar üzerinde etkili olacaktır. 

Endekste geçen hafta belirttiğim direnç noktalarından 80000 seviyesi denendi ancak üzerinde kalıcı olunamadı. Bu hafta yine bu seviye önemli direncimiz olacak. 76500 ve 75000 desteklerine dikkat edilmelidir. Ancak bu seviyelerini altını yakın gelecekte olası görmüyorum. 

Bu hafta yurt içinde 1.70 civarı beklenen TÜFE verileri ile yurt dışında özel sektör istihdamı ve tarım dışı istihdam verileri en önemli gündem maddesi olacak. 

Hepinize bol kazançlı bir hafta dilerim. 

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.