banner249

Yalçın, “Kör-topal ne varsa toplayıp getiriyorlar”

türk futbolunda gelinen noktanın istenilen seviyede olmadığını belirten denizlispor alt yapı sorumlu koordinatörü ali yalçın, bunun nedeninin alt yapıya verilen önemin yeterince olmadığını söyledi.tür

Yalçın, “Kör-topal ne varsa toplayıp getiriyorlar”
banner240
Türk futbolunda gelinen noktanın istenilen seviyede olmadığını belirten Denizlispor alt yapı sorumlu koordinatörü Ali Yalçın, bunun nedeninin alt yapıya verilen önemin yeterince olmadığını söyledi.Türk futbolunun alt yapıya önem vermek yerine bilinçsizce yabancı transferleri gerçekleştirdiğine dikkat çeken Ali Yalçın, “Ne yazık ki kulüpler, kör-topal ne varsa toplayıp getiriyorlar. Oysa yabancı transferleri kaliteli oyuncularlayapılmalı. Bugün kulüplerin en büyük sıkıntıların başında, yaptıkları yabancı transferlerin parasını ödeyememeleridir. Teknik Direktörlüğüm döneminde Denizlispor, Venezuela Milli Takım’ının kalecisi Vega’yı transfer etmişti. Ama formda olan Cenk’i tercih ettim. Yine kulübümüz sol bek için Brezilyalı Carlos’u transfer etmişti. Ama ben yine formda olan Çağlar’ı tercih etmiştim. Bugün bu oyunculara baktığımızda biri Beşiktaş’ta diğeri Galatasaray’da. Bunun gibi birçok oyuncuyu büyük takımlara ve Türk futboluna kazandırdık” dedi.

ALT YAPININ MALİYETİNİ TFF KARŞILASIN
Türkiye Futbol Federasyonu’nun alt yapıya ayrı bir ödenek yapması gerektiğini belirten Ali Yalçın, “Gerektiğinde federasyon bunu denetlesin. Yeter ki alt yapının maliyetini TFF karşılasın. Alt yapıya destek verildiği taktirde Türk futbolunun önü engellenemez başarılara imza atacaktır. Türk futbolunun başarısı, bilinmeli ki alt yapının gelişmesine bağlıdır” dedi.

ÇOCUKLARIMIZA FUTBOL TERBİYESİ VERİYORUZ
Denizlispor’un alt yapısında 8 elit takımın ve 400 futbolcusunun bulunduğunu belirten Yalçın, “Bizler bu çocuklara sadece futbolu değil, futbol terbiyesini de öğretiyoruz. Bu çocuklar spor yaparak önce sağlıklı bir bedene kavuşuyor. Bir çocuk spor yaptığı zaman, dışarıda nasıl davranacağını çok daha iyi biliyor. Burada kendini ispatlayan profesyonelliğe ilk adımı atar ve büyük takımlara rahatlıkla transfer olabilir” şeklinde konuştu.

YABANCI TRANSFERİNE KARŞI DEĞİLİM AMA…
Kulüplerin iyi yabancı transferi yapmak yerine kalitesiz yabancıları transfer ettiğini belirten Yalçın, “Ne yazık kituttuklarını Türkiye’ye alıp getiriyorlar. Yabancı transferine karşı değilim. Ancak kalitesiz yabancı transferin yapılmasına karşıyım. Bence kalitesiz yabancıları Türkiye topraklarına sokmamak lazım. Kalitesiz birçok oyuncuya kulüpler büyük paralar harcıyor. Keşke kulüplerimiz bunun yeterince farkında olabilse” diye konuştu.

ALİ YALÇIN KİMDİR?
1981 yılında futbol hayatına Merkez Gençlikspor’da başladı.
1983’de EmsanŞirinköyspor’a transfer olan Ali Yalçın, burada 3 yıl futbol oynadı.
1986’da Denizlispor’a transfer olan Ali Yalçın, yeşil siyahlı ekipte 4 yıl top koşturdu.
1990’da İzmir’in Karşıyaka ekibine transfer olan Yalçın, bir yıl sonra yeniden yuvasına döndü.
1991’de Denizlispor’a geri dönen Yalçın, 7 yıl oynadıktan sonra futbolu bıraktı.
1999’da Denizlispor’un alt yapısından sorumlu antrenörlüğüne getirildi.
2000’de Kınıklıspor Teknik Direktörlüğü yaptı.
2001’de Denizli Belediyespor Teknik Direktörlüğüne getirilen Yalçın, takımı 3. Ligden 2. Lig’e yükseldi.
2004’de Altınordu Teknik Direktörlüğü yaptı.
2005-2006 sezonunda Nurullah Sağlam’ın Teknik Direktör Yardımcılığını yaptı.
2006-2007 sezonunda Faruk Hagsibegiç ve Mehmet Kulaksızoğlu ve Güvenç Kurtar’ın yardımcılıklarını yaptı.
2007-2008 sezonunda Denizli Belediyespor’da Teknik Direktörlük yapan Ali Yalçın, 3 Lig’e düşen Belediyespor’u yeniden 2. Lig’e çıkarmayı başardı.
2008-2009 sezonunda Denizlispor’a yeniden dönen Ali Yalçın, Lig’in 9. Haftasından sonra istifa etti.
2011’in Temmuz ayında ara verdiği futbol hayatına Denizlispor’un alt yapı koordinatörlüğü göreviyle yeniden start verdi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER